Бізнес-леді "кинула" Черкаську міськраду на 600 тисяч з ремонтом зливової каналізації

01.11.2016
Черкаська обласна прокуратура повідомила місцевій підприємниці Наталі Трояченко про підозру у вчиненні нею кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ.
 
Як розповіла «УМ» прес-секретар черкаського обласного прокурора Світлана Андрійченко, досудовим розслідуванням було встановлено, що жінка уклала з департаментом житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради договір про проведення капітального ремонту мереж зливної каналізації у місті й привласнила бюджетні кошти в розмірі 619 тис. грн.
 
Цю суму було перераховано їй на підставі фіктивних актів виконаних робіт, які вона особисто підписала та затвердила печаткою.
 
Насправді ж, кажуть у прокуратурі, ремонтні роботи, які підприємниця зобов’язувалася виконати за укладеним договором, взагалі не було проведено.
 
Обласна прокуратура виступає за те, аби цій молодій пані було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою — задля повного, всебічного та об’єктивного розслідування всіх обставин цього кримінального злочину.
 
Втім Придніпровський районний суд обласного центру вже поспішив відпустити її під заставу у розмірі 304 тисячі гривень.
 
На таке рішення Феміди прокуратура Черкаської області подала апеляцію.