За тиждень до виборів розрив у рейтингах Клінтон і Трампа став зменшуватися

02.11.2016
За тиждень до виборів розрив у рейтингах Клінтон і Трампа став зменшуватися

А так мило все розпочиналося...

Такої брудної виборчої кампанії Америка ще не бачила. Кадидати у президенти від Республіканської та Демократичної партій говорять не про нагальні для країни проблеми, а продовжують виставляти на публіку брудну білизну конкурента. 
 
Черговим таким елементом кампанії стало отримання ФБР ордера на вивчення електронних листів, які можуть мати стосунок до розслідування, пов’язаного з використанням Хілларі Клінтон особистого поштового сервера на посаді державного секретаря, повідомляє «Голос Америки».
 
У зв’язку з цим демократи стверджують, що вибір моменту для оголошення розслідування був продиктований політичними мотивами.
 
Слідчі ФБР ще кілька тижнів тому знали, що електронні листи, виявлені в ході розслідування іншої справи, можуть бути пов’язані зі справою про листування Клінтон, але повідомили про це лише за 11 днів до президентських виборів.
 
Трамп одразу скористався заявою ФБР, побачивши в ній нові докази на підтвердження однієї з центральних тез в його кампанії, що Клінтон довіряти не можна.
 
Виступаючи в Нью-Мексико, він сказав, що розслідування стосовно листування Клінтон є «найбільшим скандалом iз часів Вотерґейту».
 
«Голос за Хілларі — це голос за те, щоб наш уряд здався корупції, хабарництву, кумівству, які загрожують збереженню нашої Конституції», — сказав він на одному з передвиборчих мітингів у Колорадо. 
 
Утім мільйони американців із найрізноманітніших штатів уже проголосували достроково. Як вплине оголошення ФБР на явку виборців, поки що незрозуміло, проте опитування показують, що боротьба між Клінтон і Трампом стала напруженішою ще до заяви, зробленої в п’ятницю.
 
Сам скандал та блискавична реакція на нього з боку кандадита-республіканця призвели до того, що в деяких штатах уже намітилися тенденції до зміни симпатій ви­борців. Повідомляється, що в окремих регіонах рейтинг Трампа дещо покращився.
 
Попри те, що Клінтон все ще випереджає Трампа в опитуваннях, дехто з демократів побоюється, що внаслідок скандалу їхня кандидатка може в останні дні перед виборами втратити довіру в очах виборців.
 
Подані позавчора результати соціологічного опитування, що його провела соціологічна служба Ipsos на замовлення агенції «Рейтер», свiдчать, що перевага Клінтон над Трампом зменшилася до п’яти відсотків, хоча ще  тиждень тому вона вимірювалася двозначною цифрою.