Постріляти перед Мінськом: бойовики активізували обстріли на Донбасі

02.11.2016
Постріляти перед Мінськом: бойовики активізували обстріли на Донбасі

(Фото з сайту 112.ua)

Активізацію бойовиків на Донбасі, нарощування ворогом вогневої присутності на лінії фронту в Генштабі ЗСУ пояснюють наближенням чергової зустрічі представників Тристоронньої контактної групи в Мінську, запланованої на 9 листопада.
 
Мовляв, бойовики хочуть використати зустріч у Мінську, щоб натиснути на Україну. 
 
«Завжди перед подібними подіями бойовики нарощують свої обстріли, збільшують їхню інтенсивність, застосовують диверсійні групи», — каже заступник речника Генштабу ЗСУ Владислав Волошин.
 
І додає, що подібне посилення обстрілів відбулося й після зустрічі «нормандської четвірки». 
 
«Це робиться для того, щоб здійснювати психологічний тиск на українську сторону. Адже після зустрічі в «нормандському форматі» Росію примусили піти на певні поступки», — вважає пан Волошин. 
 
І дійсно, за даними штабу АТО, минулої доби бойовики 36 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.
 
Найінтенсивніші перестрілки між бойовиками так званої «ДНР» і захисниками України відбуваються в промзоні міста Авдіївка, під окупованим Донецьком. 
 
При цьому окупанти випустили по «промці» майже 40 мін.
 
Утім на всіх ділянках фронту, де відбувається порушення режиму тиші (гаряче і поблизу Широкиного, що під Маріуполем), українські вояки не дивляться ворогу в зуби, а відкривають вогонь у відповідь. 
 
Згідно з даними української розвідки, щонайменше один російський найманець загинув у бою з українськими воїнами. Тоді як за минулу добу жоден з українських військових не загинув і не був поранений. 
 

ДО РЕЧІ

На трьох ділянках розведення сил у районах населених пунктів Станиця Луганська, Золоте та Петрівське досі не вилучено та не огороджено вибухонебезпечні предмети, а також не забезпечено безпеку та надійний доступ спостерігачів ОБСЄ.
 
Як повідомляє місія ОБСЄ, доступ спостерігачів на всіх трьох ділянках розведення залишається обмеженим, однак їм удалося здійснити частковий моніторинг. 
 
Наприклад, на окупованому боці річки Сіверський Донець, у районі залізничного мосту спостерігачі помітили вантажівку «Урал», повністю завантажену колодами, на борту якої були бойовики «ЛНР». Утім наблизитися спостерігачі не змогли, бо територію навколо було заміновано. 
 
Спостерігачі не змогли наблизитися й до окупованого Первомайська з боку селища Золоте, оскільки бойовики «ЛНР» перекрили дорогу бетонними плитами та протитанковими загородженнями — «чеськими їжаками».