«Крим-няша» Наталя Поклонська приписала відому цитату Грибоєдова Олександру Суворову

08.11.2016
«Крим-няша» Наталя Поклонська приписала відому цитату Грибоєдова Олександру Суворову

(Фото з сайту lime.apostrophe.ua)

У відомого «знавця» української і російської літератури, зокрема, творчості «укрАїнського поета» (!) Антона Чехова, Анни АхмЄтової та Гулака-АртЬОмовського, Віктора Януковича, з’явився гідний послідовник.
 
Ним стала екс-генпрокурорша Криму, а нині — депутат нелегітимної Держдуми Криму Наталія Поклонська.
 
Спілкуючись у радіоефірі з ведучим, вона спочатку перекрутила відому цитату з комедії Олександра Грибоєдова «Лихо з розуму» «Служить бы рад — прислуживаться тошно».
 
А коли ведучий її поправив, Поклонська радо підхопила: «Так. Це сказав наш великий полководець Олександр Суворов». Ведучий настільки розгубився, що ляпнув у відповідь: «Та ні, це сказав Лєрмонтов».
 
Цей запис миттєво розлетівся інтернетом і викликав безліч жартів із приводу глибоких знань «нашої няші» російської літератури. А музей Суворова запросив її на екскурсію, зазначивши, втім, що «Суворову багато чого приписують».
 
Знайшлися й ті, хто кинувся захищати Поклонську від таких нападок. Але, як кажуть, краще б уже мовчали. Бо депутат Держдуми РФ Сергій Марков договорився до того, що сказав, що вони підтримують Поклонську за твердість духу «в критичні дні березня 2014-го».
 
А її безграмотність — це «свідчення, що вищу освіту і більшу частину середньої вона отримувала в Україні, де, з метою дистанціюватися від Росії, зробили таку освіту, що виходять напівграмотні спеціалісти. Так що претензії до Поклонської щодо цитат — до українських міністрів освіти». Як казали у нас у селі: «Через тебе, куме, мої воли дрищуть!».