"Знахабнілі пики": Саакашвілі обіцяє піднімати Одесу поза владою

08.11.2016
"Знахабнілі пики": Саакашвілі обіцяє піднімати Одесу поза владою

Саакашвiлi готовий далi вести боротьбу — тепер уже полiтичну — за реальнi реформи в Українi.

На політичній сцені України стає цікавіше: сьогодні стало відомо про відставку, наслідки якої ще треба буде осмислювати та аналізувати.
 
Заяву про звільнення написав голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі, котрий, як ми знаємо, прибув до України на особисте запрошення Президента Петра Порошенка.
 
Останньому добряче «дісталося на горіхи» від його грузинського протеже.
 
«В Одеській області Президент особисто підтримує два клани — клан Труханова, бандитський, кримінальний, убивць з 1990-х, й ізмаїльський корупційний клан Урбанського. І реально всю владу в області віддали цим двом і ще їхнім союзникам — сепаратистам із «Нашого краю» Антона Кіссе», — повідав Саакашвілі. 
 
Однак не повний перелік претензій до голови держави.
 
«Кілька днів тому закрився Центр обслуговування громадян, який Порошенко урочисто відкривав. Потім із подачі членів його ж фракції було ухвалено норми, які не дозволили цьому центру працювати. Я закликав Президента не підписувати цей закон, але він підписав — і центр закрився», — зазначив Саакашвілі.
 
І додав: «Якщо чесно, для мене останньою краплею стали електронні декларації. Коли я бачу ці знахабнілі пики — немає більше слова, — які й тут, і по всій Україні заявляють нахабно, що в них є мільярди лише в готівці, і ще вони отримують соціальну допомогу від держави, від тих пенсіонерів, які просто тремтячими руками останні копійки збирають, щоб не загинути з голоду». 
 
«І в цей час єдине, що я бачу, що жоден порядний чиновник, який почав по-новому справді працювати, не отримує не лише захисту — вони абсолютно беззахисні, бо верховна влада в Києві прямо напускає на них усяких там Пресманів, Гончаренків...», — сипав обвинуваченнями тепер уже колишній одеський «губернатор».
 
Він підкреслив: реформи в Україні згортають, а Президент здає область ворогам України. «Я не збираюся про це мовчати. Мені це все справді набридло», — зазначив Саакашвілі. 
 
Звертаючись до одеситів, він сказав: «Я дуже закоханий у цю область, ми багато речей iз вами почали. Мене досі підтримувала думка про те, що хоч скільки б я не їздив, я зустрічав дуже багато простих людей — на вулицях, у селах, на полях, — які підходили й казали: «Тільки не йдіть, не залишайте нас на поталу цим усім стерв’ятникам» (...) «Я не хочу залишати одеситів напризволяще. Але я їм хочу сказати: ми обов’язково підіймемо й Одессу», — додав Саакашвілі.
 
Він не уточнив, як саме підійматиме Одесу, будучи поза владою. Лише зазначив, що розпочинає «новий етап боротьби».
 
«Я той солдат, який іде стільки, скільки може, а потім стільки, скільки треба для повної перемоги — для того, щоб визволити Україну від цієї мерзоти, від цього корупційного бруду, в якого єдина мотивація — набивати собі кишені, посилювати свій клан і остаточно пограбувати Україну до нитки. Не дочекаєтеся», — пообіцяв наостанок Саакашвілі.