Окупанти Луганська звинуватили двох фанатів ФК «Зоря» у шпигунстві

08.11.2016
Співробітники з так званої МДБ «ЛНР» прозвітували на своєму сайті про проведення вдалої спецоперації.
 
«Специ» цього штучного міністерства держбезпеки затримали ультрас ФК «Зоря» — 20-річного Владислава Овчаренка й 19-річного Артема Ахмерова.
 
«ЛНРівці» інкримінують футбольним фанатам шпигунство й називають їх лідерами радикального неонацистського «угруповання», що є нібито підпільним відділенням полку спеціального призначення «Азов». (Нагадаємо, що «Зорю» було засновано ще в 1923 році й базою для футболістів став Луганськ).
 
«Міністерством держбезпеки «ЛНР» упродовж цілеспрямованої роботи з протидії діяльності іноземних радикальних угруповань, які під контролем спецслужб займаються пропагандою ідеології крайнього націоналізму, розпалюють міжнаціональну ворожнечу і здійснюють розвідувальні операції на території республіки, виявлено групу фанатів футбольного клубу «Зоря» «Ультрас Чорно-Білі», — заявили сепаратисти.
 
Доблесні нащадки радянського КДБ стверджують, що, за їхньою інформацією, затриманих завербував співробітник Головного управління розвідки міністерства оборони України з позивним «Великий і Злий».
 
Також стверджується, що у хлопців «знайшли» символіку батальйону «Азов», «Правого сектора», ФК «Зоря» та неонацистську літературу й листівки із закликом до боротьби з сепаратистами.
 
І запевняють, що Ахмерова та Овчаренка фінансували українські спецслужби й праворадикальні організації.
 
Тож юнаків узяли в «оборот» по повній: проти Владислава та Артема порушено кримінальну справу за статтею так званої державної зради у формі шпигунства.
 
Вочевидь, що молодші брати з «ЛНР» та «ДНР» беруть приклад зі старшого «брата», адже куратору також скрізь у Росії ввижаються шпигуни, терористи тощо. Здається, щось подібне ми вже проходили в часи СРСР...