Молодь Модови перепросила в українців за слова кандидата в президенти про Крим

09.11.2016
«Нам соромно за Додона. Вибачте, будь ласка!». З такими плакатами під стіни українського посольства в Кишиневі прийшли представники молдовського молодіжного руху.
 
Цією акцією молоді люди вирішили перепросити сусідню державу за свого співвітчизника, кандидата на пост президента Молдови від Партії соціалістів Ігоря Додона та його фразу про те, що «Крим належить Росії».
 
Нагадаємо, що в Додона не стільки проблеми з географією, скільки з політичною орієнтацією — вона в нього проросійська.   
 
«Ми дуже жалкуємо про те, що Ігор Додон дозволив собі такі висловлювання. Україна — суверенна держава, і замість того, щоб прагнути допомогти сусідній державі зберег­ти свою цілісність, Додон підтримує сепаратизм», — цитує одного з учасників акції «Укрінформ».
 
Нагадаємо, після скандальної заяви Додона депутати ВР направили голові СБУ запит, у якому рекомендували визнати Додона персоною нон-ґрата. Попри те, що останній лідирував у першому турі президентських виборів і має всі шанси стати очільником Молдови.
 
Другий тур відбудеться 13 листопада. Суперницею Ігоря Додона є Майя Санду, прозахідний політик, очільниця партії «Дії і Солідарність», (утворилася під час масових протестів 2015-2016 років).