«Дженералз» після кадрової "чистки" повертаються в українську хокейну лігу

11.11.2016
«Дженералз» після кадрової "чистки" повертаються в українську хокейну лігу

Чинні чемпіони країни чергують мінімальні поразки з розгромними перемогами. (Фото з сайта ХК «Донбас».)

Не за один день, але керівництву «Дженералз», здається, вдалося виконати свою обіцянку й повернути команду до виступів в українській хокейній лізі.
 
Після того як хокеїсти столичного клубу 2 листопада не вийшли на гру з «Донбасом», протестуючи таким чином проти невиплати зарплати, «генералам» довелося перенести на інші дати ще дві зустрічі — спарене (5 та 6 листопада) побачення з білоцерківським «Білим барсом».
 
Утім на довший час затягувати процес свого повернення на лід «Дженералз» не стали.
 
Упродовж останніх днів київські «офіцери» активно запрошували своїх уболівальників на поєдинок проти другої команди чемпіонату — «Кременчука», котрий мав відбутися вчора в броварському «Терміналі».
 
Відзначимо, що перед цим офіційний сайт «Дженералз» повідомив про дозаявку одразу 11-х хокеїстів, які прийшли на зміну виконавцям, із якими після скандального інциденту керівництво клубу вирішило припинити співпрацю.
 
Приміром, президент «генералів» Денис Лобановський розірвав контракти з Віталієм Лялькою, Ігорем Шаманським та Єгором Безуглим, які свою кар’єру продовжать у «Донбасі».
 
Цікаво, що останній не так давно — у матчі 11-го туру — допоміг київській команді перемогти донецький колектив. Однак тепер Безуглий працюватиме вже на благо чинних чемпіонів, які, до речі, ніяк не можуть вибратися нагору турнірної таблиці поточного ЧУ.
 
Очолити національний протокол підопічні Анатолія Степанищева могли минулого уїк-енду, коли гостювали в Кременчуці, проте поступилися місцевій команді, дозволивши за підсумками того протистояння саме команді Дмитра Підгурського обійняти чільну позицію.
 
Минулої середи «червоно-чорні» реабілітувалися за поразку «Кременчуку», розгромивши «Витязь» — 10:0, проте першими все одно не стали, адже в паралельному матчі дебютант першості — «Кривбас» легко розібрався з «барсами» — 7:1 й очолив проміжний протокол.
 
Загалом першу трійку УХЛ — «Кривбас», «Кременчук» та «Донбас» — розділяє мізерна кількість очок, через що в турнірній таблиці й спостерігається постійна зміна лідера.
 
А от чинні віце-чемпіони, поставивши на паузу свої виступи в чемпіонаті, суттєво відстали від опонентів.
 
Звісно, маючи кілька матчів у запасі, київські хокеїсти зможуть скоротити «гандикап», утім, зважаючи на серйозне переформатування складу, «генералам» буде дуже складно боротися за перемогу в «регулярці».
 
Варто відзначити, що змінили «Дженералз» не тільки половину команди, а й отримали в своє розпорядження нового наставника.
 
Власне, за кілька днів до «демонстративного» страйку столичну команду залишили головний тренер Вадим Шахрайчук та його асистент Костянтин Симчук.
 
Їхнє ж місце на тренерському містку посів досвідчений Олександр Сеуканд, який минулого сезону очолював «Крижинку-Компаньйон».
 
Щоправда, й за своє місце в «плей-оф» «генералам» теж не варто хвилюватися. Кілька аутсайдерів — «Витязь» та «Білий барс» — навряд чи зможуть наздогнати «пораненого» конкурента.
 
«Мені соромно підняти очі на трибуни. Ми демонструємо не хокей, а антихокей. Із такою грою не те що у «Донбаса», тут у «барсів» виграти проблематично», — так оцінив перспективи капітан харківських «витязів» Олександр Лазаренко. 
 

ТАБЛО

Чемпіонат України. «Донбас» — «Витязь» — 10:0, «Крив бас» — «Білий барс» — 7:1, «Кременчук» — «Донбас» — 3:2, «Кременчук» — «Кривбас» — 2:1, «Витязь» — «Кривбас» — 2:10.
Турнірне становище: «Крибвас» — 37 (17 матчів), «Кременчук» — 36 (17), «Донбас» — 36 (16), «Дженералз» — 23 (14), «Витязь», «Білий барс» — 6 (16).