У Херсоні підпалили двері квартири мера і спалили будинок журналіста

11.11.2016
У Херсоні підпалили двері квартири мера і спалили будинок журналіста

За добу — п’ять пожеж кримінального штибу.

На Півдні України за одну добу зловмисники влаштували відразу п’ять пожеж кримінального характеру.
 
Невідомі злодії закидали «коктейлями Молотова» три приватних домоволодіння на Миколаївщині, спалили будинок волонтера та журналіста з Херсона Олександра Карпенка, а також підпалили вхідні двері до квартири мера Херсона Володимира Миколаєнка. 
 
Бандити, напевно, розраховували поживитися майном господарів, які в паніці кидали свої речі та швидко вибігали на вулицю, подалі від вогню.
 
Першим постраждав будинок 30-річної мешканки міста Вознесенськ. Невідомим вдалося за допомогою запальної суміші підпалити паркан та огорожу приватного будинку.
 
Такою ж тактикою користувалися злодії, коли налякали всю родину, що мешкала у будинку в селі Трикрати (Вознесенський район).
 
Люди повибігали на вулицю фактично в білизні, кинувши все своє майно напризволяще.
 
Тільки завдяки тому, що на місце події вчасно було викликано співробітників поліції, цим домовласникам таки вдалося уникнути додаткових втрат. 
 
Також жертвами паліїв стали пенсіонери із Снігурівки, яких після півночі розбудив звук розбитого скла. Господарям вдалося самотужки загасити вогонь та злякати зухвалого правопорушника.
 
За цими трьома фактами навмисних підпалів було розпочато кримінальне провадження за статтею 194 КК України («Замах на умисне знищення або пошкодження майна»).
 
У Херсоні жертвою бандитів став мер Володимир Миколаєнко, якому підпалили вхідні двері до його квартири.
Чиновник уже подав заяву до правоохоронних органів, але з висновками, яку мету перед собою ставили зловмисники, слідчі не поспішають, очікуючи на висновки експертів. 
 
Місцевий журналіст та волонтер Олександр Карпенко впевнений, що його будинок підпалили заради земельної ділянки, на якій було розташоване його житло.
 
Як розповів потерпілий, бандити влаштували пожежу в його будинку в той час, коли він був на роботі. Коли чоловік повернувся додому, пожежа встигла зруйнувати більшу частину його житла. 
 
«У мене викликав подив той факт, що зловмисники були так добре обізнані з моїм графіком роботи, — розповів Олександр Карпенко. — Можливо, що я став жертвою шахраїв, які таким чином захотіли заволодіти земельною ділянкою, на якій розташований мій будинок. Раніше я вже отримував погрози від невідомих мені людей. Правоохоронні органи розглядають кілька версій події, що сталася».
 
Для журналіста з Херсона волонтери організували через соціальні мережі збір благодійних пожертвувань, а також забезпечили тимчасовим житлом та всім необхідним на час, поки він буде змушений відновлювати свій будинок.
 
Колеги по перу пообіцяли тримати цю справу на контролі та допомогти Олександру Карпенку не тільки відстояти свої права на земельну ділянку, де розташований його будинок, а й відновити майно, яке згоріло під час пожежі.