У Донецьку готують провокації проти підрозділів ЗСУ поблизу Гнутового

11.11.2016
У Донецьку готують провокації проти підрозділів ЗСУ поблизу Гнутового

Бойовики так званої «ДНР» готують чергову провокацію проти Збройних сил України. Цього разу поблизу селища Гнутове, що під Маріуполем.
 
Так, за даними Державної прикордонної служби, «незаконні збройні формування хочуть звинуватити підрозділи ЗСУ в обстрілах селища».
 
Зокрема, як повідомляють «зелені кашкети», у четвер навпроти контрольного пункту в’їзду—виїзду «Гнутове» бо­йовики на своєму блокпосту перестали пропускати людей та автомобілі з окупованої території. 
 
Раніше подібні ситуації, зі штучно створеними «корками», ворог завжди використовував для прицільних кривавих обстрілів, після чого поспішав звинуватити в усьому українських «карателів». 
 
Загалом, минулої доби окупанти обстріляли позиції української армії 44 рази. Більшість обстрілів — 25 від згальної кількості — припали саме на маріупольський напрямок.
 
Зокрема, з мінометів калібру 82 і 120 мм обстрілювали не лише приазовські села та селища — Павлопіль, Широкине, Водяне, Красногорівку, а й вищезгадане Гнутове.
 
Поблизу окупованого Донецька традиційно під мінометним вогнем тримають оборону захисники України в місті Авдіївка і в селищі Луганське. 
 
За даними Міноборони, за останню добу в зоні проведення АТО загинув один український воїн, ще шестеро було поранено. Місце, де загинув захисник України, військові не повідомляють. 
 
До речі, на луганському напрямку окупанти готували диверсію проти української армії. 
 
Як повідомляє прес-центр СБУ, на околиці селища Кримське Новоайдарського району правоохоронці виявили елемент бо­йової частини ракети зенітно-ракетного комплексу 2К12 «Куб», обладнаний детонатором. 
 
«Підходи до ракети було заміновано п’ятьма протипіхотними мінами натискної дії. Вибуховий пристрій було закладено близько до дороги, якою пересуваються техніка та особовий склад сил антитерористичної операції», — зазначають у спецслужбі. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Ватажок донецьких бойовиків Олександр Захарченко заявив російським ЗМІ, що вбивство російського найманця Арсенія Павлова («Мотороли») організували заступник голови СБУ і начальник СБУ в Донецькій області. За словами державного зрадника, «імена безпосередніх убивць ще встановлюють».
 
Водночас у СБУ кажуть, що «не вважають за потрібне коментувати цю дурну інформацію».
 
Нагадаємо, що найманця «Моторолу», який хизувався розстрілами українських військовополонених, підірвали в ліфті багатоповерхівки в центрі окупованого Донецька.
 
Ватажки терористичної «ДНР» влаштували помпезну церемонію поховання бойовика — колишнього автомийника з Росії, який став відомим лише завдяки російський пропаганді.