«Золотий» досвід та гіркий присмак

22.11.2016
«Золотий» досвід та гіркий присмак

Суперники не дозволили українському чемпіону продовжити боротьбу за КК-2016/2017. (Фото з сайта ХК «Донбас».)

Узявши вимушену ігрову паузу в кількох попередніх сезонах, «Донбас» залишив Україну без хокейних єврокубків. Власне, ні «Компаньйон», ні інший столичний клуб — АТЕК, котрі за відсутності донеччан по черзі домінували в національній першості, не змогли представити нашу країну в Континентальному кубку.
Водночас «Донбас», повернувши собі титул найсильнішої української хокейної команди, не вагаючись, заявився для участі у добре знайомому для себе турнірі.
Одного разу, виступаючи в ролі господаря цих змагань, донеччанам навіть удалося стати його переможцем. Утім повторити аналогічне досягнення в нинішньому сезоні «червоно-чорні» вже не зможуть, оскільки доволі безславно вже завершили боротьбу за трофей, навіть не дійшовши до заключної стадії змагань.
Минулими вихідними в данському Оденсе в суперечці чотирьох клубів — господаря  «Оденсе», британського «Ноттінгема», французького «Анже» та українського «Донбасу» — мала визначитися пара учасників «фіналу чотирьох».
Але стати одним із двох щасливчиків вітчизняному чемпіону не вдалося. При цьому шанси зіграти у вирішальній стадії КК-2016/2017 повпред українського хокею втратив за тур до завершення групового турніру в Данії.
Спочатку підопічні Анатолія Степанищева мінімально поступилися французькому клубу, після чого зазнали схожої поразки від данських хокеїстів. Відтак протистояння з представниками британського хокею для «Донбасу» вже не мало турнірного значення. В аналогічній ситуації напередодні зустрічі з українським клубом опинився й «Ноттінгем», щоправда, після двох поєдинків у групі в нього вже була перепустка до «фіналу чотирьох».
Відтак заключний поєдинок «Донбасу» в нинішньому розіграші Континентального кубка перетворився на «справу честі», котру хлопці Степанищева завершили перемогою. «Молодці хлопці, зібралися, хоча й дві гіркі поразки передували останньому матчу. Варто сказати, що по грі ми нікому не поступилися з опонентів — програли лише в рахунку. У чомусь нас спіткала невдача, проте ми отримали неоціненний досвід», — визнав очільник «Донбасу».
Без сумніву, для колективу, що буде прагнути знову ви­грати чемпіонат України а також котрий є важливим кадровим донором збірної України, якій незабаром вдома приймати чемпіонат світу в дивізіоні ІА, зіграні в Оденсе міжнародні матчі — важливе надбання. Водночас для клубної історії «Донбасу» КК-2016\2017 залишить гіркий присмак. «Просимо вибачення у наших уболівальників — не виправдали їхніх сподівань. Спробуємо реабілітуватися в майбутьому. Добре хоч, що вдалося виграти третій матч», — відзначив форвард «Донбасу» Віктор Захаров. 
 

ТАБЛО

Континентальний кубок. Третій раунд. Група D. «Донбас» (Україна) — «Анже» (Франція) — 2:3, «Оденсе» (Данія) — «Ноттінгем» (Англія) — 4:5, «Анже» — «Ноттінгем» — 3:4, «Оденсе» — «Донбас» — 2:1, «Ноттінгем» — «Донбас» — 1:3, «Анже» — «Оденсе» — 2:3.
Підсумкове становище: «Ноттінгем», «Оденсе» — 6, «Анже», «Донбас» — 3.
Група Е. Підсумкове становище: «Ріттен Спорт» (Італія) — 9, «Бейбарис» (Казахстан) — 6, «Шахтар» (Білорусь) — 3, «Тихи» (Польща) — 0.
У Суперфіналі зіграють: «Ноттінгем», «Оденсе», «Ріттен Спорт» та «Бейбарис».