Вовк в овечій шкурі: у Краматорську викрили бордель, замаскований під масажний салон

23.11.2016
У Краматорську слідчі виявили будинок розпусти, «замаскований» під салон масажу.

Правоохоронці спочатку натрапили на інтернет-сторінку так званого масаж-салону, де у підрозділі «Наші послуги» були вказані різновиди масажу з елементами еротики, час його проведення, вартість послуг та контактні телефони.

Так, за «сеанс» клієнти мали викласти від 300 до 4 тис. грн. Під час обшуку слідчі виявили, що всередині не було навіть масажного столу, тільки двоспальні ліжка, повідомили у прес-службі поліції Донецької області. 
 
Як зазначили, для того щоб викрити цей публічний дім, правоохоронцям знадобився  рік. Спочатку бордель розташовувався в квартирі однієї з багатоповерхівок на вул. Марата. Мешканці будинку неодноразово зверталися в різні інстанції, щоб припинити діяльність закладу.

Тоді поліцейські почали збір доказів, але, як зазначили в поліції Донецької області, складність процесу була в тому, що власники секс-бізнесу налагодили цілу систему конспірації, починаючи з фейс-контролю. У  жовтні 2015 року все ж було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 302 (Створення або утримання місць розпусти і звідництво). Однак на цьому історія борделю не закінчилася.
 
«Після проведення слідчих заходів салон змінив свою адресу, переїхавши в окрему будівлю по вул. Машинобудівників, але не змінив свого «профілю» роботи. Поліцейські не випустили зухвалих організаторів незаконного бізнесу з уваги. Було встановлено кілька свідків, яким було надано інтимні послуги, і знову отримано постанову суду на обшук», — прокоментували у поліції. Окрім того, що власники, імена яких поліція не розголошує, замаскували публічний дім під салон масажу, вони вирішили нажитись на розбещенні дітей. 
 
«У ході оперативно-розшукових заходів за новою адресою правоохоронці виявили факт розбещення неповнолітнього 15-річного підлітка і задокументували факт надання послуг сексуального характеру». Щодо власників закладу «масажного салону» було відкрито друге кримінальне провадження за ч.1 ст. 156 (Розбещення неповнолітніх) Кримінального кодексу України, а Краматорський міський суд наклав арешт на приміщення і заборонив ним користуватися.