Десятина «Софіївки»: Міноборони накинуло оком на землі дендропарку

23.11.2016
Десятина «Софіївки»: Міноборони накинуло оком на землі дендропарку

Міноборони вирішило забудувати 10 га земель відомого дендропарку.

Десять гектарів землі Національного дендрологічного парку «Софіївка» НАН України через квартирно-експлуатаційний відділ, як не дивно, міста Біла Церква, що на Київщині, хоче вилучити Міністерство оборони.

Відповідний позов за поданням військового прокурора  внесений до господарського суду Черкаської області. Про це на своїй сторінці у ФБ повідомив заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк.
 
«Земельну ділянку, яка раніше була в користуванні Міністерства оборони України, надано у постійне користування дендропарку за рішенням Уманської міської ради ще у 2006 році.

За наступні 10 років працівники парку провели там відновлення занедбаних земель та створили фундуковий розсадник, де зібрано найбільшу на теренах України і Східної Європи колекцію фундука», — пише пан Василюк.
 
За його словами, земельна ділянка обнесена парканом із залізобетонних плит, там підведено мережі водопроводу, влаштовано крапельний полив, електропостачання. На все це було витрачено понад 2,5 млн. гривень бюджетних коштів.

Проте, наголошує Олексій Василюк, Міноборони вирішило, що колись непотрібна ділянка знову необхідна для якихось цілей. Не маючи жодних юридичних підстав повернути землю, Міноборони пробує відібрати її силоміць, через суд.