Дали на горіхи: на Черкащини створюють тепличний центр

23.11.2016
Серед інвестиційних проектів, які нині втілюються у життя на Черкащині, одним з найунікальніших є горіховий центр. Наразі його облаштовують у селі Вергуни, неподалік обласного центру. Там ведеться будівництво теплиць, у яких будуть вирощувати саджанці горіхів. Загалом у його створення буде інвестовано 10 млн. грн.
 
Як розповідає Юрій Ткаченко, голова Черкаської ОДА, горіхівництво, як і тваринництво, садівництво й овочівництво, — це ті галузі, які створюють робочі місця на селі. Це добре розуміють у компанії «МАЇС» та у СТОВ «Колос». Тож їхній горіховий центр, наголошує, — дуже перспективний проект. 
 
«Черкащина має сприятливі умови для вирощування горіхів, це конкурентна експортна позиція. Тож реалізація саджанців від місцевого виробника особливо важлива», — переконаний черкаський очільник. За його словами, у горіховому центрі планують щороку вирощувати до 200 тис. саджанців горіха. 
 
За словами гендиректора агропромислової компанії «МАЇС» Сергія Осадчого, горіховий центр вирощуватиме саджанці горіха не лише української, а й французької та молдавської селекцій.