Доказ із річки: у Кривому Озері знайшли знаряддя вбивства Олександра Цукермана

23.11.2016
Днями знайшли фрагменти револьвера, з якого у серпні поточного року був убитий житель Кривого Озера Олександр Цукерман.

Нагадаємо, 24 серпня нинішнього року чоловіка убили  пострілом у серце з револьвера поліцейського, який стріляв патронами Флобера.

Після події всі шестеро поліцейських, які брали участь у затриманні Цукермана, просто втекли з місця злочину, а знаряддя злочину викинули у річку.

Саме цей факт став причиною народного бунту, який сколихнув усе невелике містечко у Миколаївській області. Люди були готові йти на штурм місцевого райвідділу поліції та вимагали негайного арешту всіх фігурантів справи.

Після затримання підозрюваних до  Кривого Озера терміново виїхала тодішній керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе для того, щоб узяти участь у службовому розслідуванні. Пізніше вона видала розпорядження про розформування Кривоозерського відділку поліції. Новим керівником райвідділу поліції у смт Криве Озеро став патрульний поліцейський, командир роти з Миколаєва Олександр Горпинич.
 
Співробітникам ГСЧС довелося шукати важливий доказ впродовж дуже тривалого часу в екстремальних умовах та із застосуванням лише водолазних костюмів. Ручку револьвера знайшли у річці Кодима (Кривоозерський район), недалеко від автодороги «Одеса—Київ».

Фрагмент важливого доказу водолази ГСЧС виявили за кілька кілометрiв від того місця, на яке раніше вказував головний фігурант резонансної справи — 28-річний водій-поліцейський сержант Денис Ляхвицький. Як розповіли в прес-службі прокуратури Миколаївської області, знайдений фрагмент зброї направили до спеціалізованої експертної установи для проведення судово-балістичної експертизи.
 
Корпус револьвера значно постраждав за три місяці пошукiв. Фактично від зброї залишилися тільки фрагменти, але навіть цього буде достатньо для встановлення істини. 
 
У ході досудового розслідування Денис Ляхвицький  визнав свою провину в частині вбивства 32-річного Олександра Цукермана. А судмедекспертиза встановила, що потерпілий помер через внутрішню кровотечу, що призвела до гострої крововтрати через травматичний постріл у ділянку серця. Незважаючи на те, що своєї провини Ляхвицький не заперечує, на його думку, він діяв правильно. Адже Цукерман становив загрозу для життя поліцейських та був у стані сильного алкогольного сп’яніння.
 
Тим часом співробітникам Миколаївської прокуратури вдалося встановити, що з шістьох фігурантів справи тільки троє брали безпосередню участь у побитті Олександра Цукермана. Основним аргументом, який дозволив слідчим прокуратури відпустити підозрюваних, став запис iз камери відеоспостереження, яка була розміщена на стіні магазину в смт Криве Озеро та зафіксувала момент побиття й убивства Цукермана.

А вже через два місяці офіцерів поліції Олександра Прічіпойду та Миколу Хоменка теж відпустили додому під грошову заставу 120 тисяч гривень кожен. А ось Денису Ляхвицькому суд не надав права на вихід iз СІЗО під грошову заставу. Він перебуватиме під вартою ще як мінімум до 18 грудня.