Золотий спадок: француз знайшов у будинку скарб на 3,5 млн євро

24.11.2016
Спадок — як лотерея: ніколи не знаєш його справжню ціну. От і житель французького міста Евре, коли після смерті одного з родичів, який жив досить скромно, отримав у спадок його дім, навіть не очікував, яке щастя звалиться на нього. Більше того, він зібрався продати будинок разом iз меблями і начинням, і навіть викликав аукціоніста, щоб оцінити майно.
Утім, готуючи будинок до приходу експерта, він звернув увагу на бляшану коробку, в якій виявив золоті монети. В результаті більш ретельних пошуків у різних частинах будинку новий господар знайшов сім кілограмових золотих злитків, два по 12 кілограмів кожен і близько 5 тисяч монет. Золото зберiгалося по всьому будинку: одна зi схованок, наприклад, була під шафою, інша — в купі білизни.
Цікаво, що разом із золотом містилися і сертифікати на його придбання. З’ясувалося, що померлий купував золото абсолютно офіційно і законно в період з 1950 по 1960 роки. Загальна вага виявлених цінностей становить близько ста кілограмів, а вартість скарбу сягає 3,5 мільйона євро.
Ім’я щасливчика, який знайшов скарб, французьке видання La Depeche, що повідомило новину, завбачливо не повідомляє. А раптом знайдуться й інші «шукачі скарбів»?