Дороге дерево: японці створили 19-кілограмову ялинку з чистого золота

24.11.2016
Дороге дерево: японці створили 19-кілограмову ялинку з чистого золота

Цьогорічна ялинка ювелірного магазину.

У вітрині ювелірного магазину Токіо «Гінза Танака» виставлено ялинку з чистого золота вагою 19 кілограмів і висотою два метри. Її прикрашають золоті нитки діаметром один міліметр.
 
Ціна красуні — 1,4 млн. фунтів стерлінгів. Ялинку можна купити, якщо хтось може дозволити собі таку прикрасу на Різдво. 
 
«У теперішній ситуації, коли глобальній економіці ведеться не найкраще з огляду на економічні шторми та Брекзит, ми створили це дерево в надії, що воно допоможе забути похмурі новини та налаштує людей на оптимістичне майбутнє», — сказав менеджер магазину Такасіро Іто.
 
Якщо ялинку ніхто не купить, то вона милуватиме око відвідувачів до 25 грудня. Й одночасно вшановуватиме 90-ту річницю з дня відкриття цього магазину.
 
Це не перша подібна акція «Гінзо Танаки». 2012 року з нагоди Різдва та 110-ї річниці з дня народження Уолта Діснея японські ювеліри зробили ялинку з золота та з прикрасами у вигляді 50 героїв мультфільмів Діснея. Та ялинка коштувала 4,2 млн. доларів США. 
 
Але японські ялинки не найдорожчі у світі. Цей титул належить ялинці, яка була виставлена в холі готелю «Еміратес Пелес» у Дубаї.
 
Сама по собі штучна ялинка коштувала 10 тис. доларів, але її прикраси з різноманітних зразків елітної золотої біжутерії, діамантів, перлин, смарагдів, сапфірів та іншого коштовного каміння коштували сім мільйонів доларів.