Депутати сільради на Черкащині вимагають від влади повернути народу вкрадене чиновниками та політиками

24.11.2016
Депутати сільської ради села Хацьки Черкаського району оприлюднили заяву до української влади з вимогою повернути народу «нажите непосильною працею».
 
«Оприлюднення декларацій українських політиків і чиновників шокувало народ, який зробив вірний висновок: Україна не бідна країна, а пограбована», — йдеться в заяві сільських депутатів, яку оприлюднив голова цієї сільської ради Ігор Чекаленко. 
 
Наслідком такого пограбування, наголошують хацьківські депутати, стало «стрімке збагачення найбільш аморальних, цинічних та жадібних психологічних потвор» і доведення 80 відсотків населення країни до межі бідності.
 
Тож, стверджують вони,  без відновлення соціальної справедливості неможливий успішний розвиток країни та добробут народу. 
 
«Саме тому ми вимагаємо від Президента, депутатів Верховної Ради, від уряду та представників усіх політичних сил припинити спроби перевести дискусію про статки псевдоеліти у площину пошуку шляхів легалізації вкраденого. Має йтися про повернення непідкріпленого доходами багатства та отриманого корупційним шляхом надприбутку», — заявляють депутати сільської ради.
 
Вони переконані, якщо нинішнє керівництво країни цього не зробить — його місце на звалищі історії.
 
Адже, кажуть,  народу потрібні лідери, які мають совість, здатні ліквідувати прірву між багатими і бідними та будувати справедливе суспільство.
 
«Держава повинна спонукати декларантів мільйонів і мільярдів, маєтків, літаків, яхт та іншого дорогого статку надати пояснення джерел надприбутків. Якщо цього аргументовано не зроблено, це означає одне: багатство отримано незаконним шляхом. Звичайно, Верховна Рада має розробити законодавчу базу щодо повернення награбованого», — пояснив у коментарі «УМ» сільський голова Хацьок Ігор Чекаленко.