Молодіючи духом та тілом

25.11.2016
Прикро, проте цілком закономірно завершується для чинного чемпіона України нинішній міжнародний сезон. Так, «Динамо» ще зіграє заключний поєдинок у груповому раунді Ліги чемпіонів, але його підсумок жодним чином не покращить турнірні перспективи столичного клубу. 
Динамівці, президент котрих напередодні поєдинку проти «Наполі» відсвяткував свій 58-й день народження, скромний подарунок своєму шефу все ж зробили. Звісно, Ігорю Суркісу більше б хотілося, аби «біло-сині» здобули свою першу перемогу в розіграші й зберегли таким чином шанси на вихід із групи. Проте й гостьову нічию в Неаполі столичні футболісти можуть вважати непоганим результатом. Якщо вірити наставнику італійського клубу Мауріціо Саррі, то минулої середи його підопічні не продемонстрували особливої жаги до перемоги. Проте навіть за таких умов динамівський очільник Сергій Ребров був змушений визнати: «Суперник не дозволив нам реалізувати контратаки, на котрі ми сподівалися».
Вочевидь безголева, безбарвна нічия стала логічним продовженням тієї оборонної стратегії, котру обрали на гру наставники «Динамо» та «Наполі». І якщо скромний мінімалізм допоміг неаполітанцям не тільки гарантувати собі продовження єврокубкових баталій у весняній частині сезону, а й дозволив їм залишитися в числі лідерів квартету «В», то динамівці вже незабаром будуть змушені зійти з міжнародної арени. При цьому фінальний поєдинок у групі — проти «Бешикташа» — стане останньою можливістю киян «розмочити» рахунок перемог у поточному розіграші Суперліги.
Начебто за трьома пунктами їхали динамівці й до Італії, проте, роблячи ставку на захисну модель, розраховувати на досягнення бажаної мети їм було неймовірно складно. Утім головний тренер «Динамо» мотивував своїх підопічних на великі звершення як міг: «У грі з «Наполі» наші футболісти мають довести, що гідні представляти честь динамівського клубу». Без сумніву додаткову інформацію для роздумів тренерський штаб киян отримав, але навряд чи один матч щось кардинально змінить в уяві керівництва динамівського клубу, котре готується взимку провести велику кадрову чистку, спрямовану на позбавлення «баласту».
Як наголосив Ігор Суркіс, у перше чергу процес «ущільнення» торкнеться вікових футболістів-старожилів, які, засидівшись на одному місці, втратили мотивацію. Власне курс, яким у найближче майбутнє вирішив рухатися український флагман, почав простежуватися в останні місяці. Виїзний поєдинок проти «Наполі», в якому динамівську «основу» складало десятеро українців, його лише підтвердив. Уже традиційно, на кількох позиціях діяли вчорашні «резервісти», кількість котрих, за словами Реброва, й надалі буде збільшуватися. «Радий, що в нашого клубу є молоді хлопці, які вже зараз можуть замінити футболістів першої команди. Приємно, що наша команда віком до 19 років, перемігши «Наполі» (2:0), з першого місця вийшла в «плей-оф» юнацької Ліги чемпіонів. Сподіваюся, ми будемо рости, а команда продовжуватиме омолоджуватися», — такими бачаться динамівські перспективи Сергію Реброву. 
 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 5-й тур. Група В. «Наполі» (Італія) — «Динамо» (Україна) — 0:0 (Рудько, Морозюк, Хачеріді, Віда, Макаренко, Рибалка, Сидорчук (Оріховський, 67), Гармаш, Ярмоленко, Бесєдін (Мораес, 81), Циганков (Гонсалес, 60)), «Бешикташ» (Туреччина) — «Бенфіка» (Португалія) — 3:3.
Турнірне становище: «Бенфіка», «Наполі» — 8, «Бешикташ» — 7, «Динамо» — 2.
Група А. «Арсенал» (Англія) — «ПСЖ» (Франція) — 2:2, «Лудогорець» (Болгарія) —«Базель» (Швейцарія) — 0:0.
Турнірне становище: «ПСЖ», «Арсенал» — 11, «Лудогорець», «Базель» — 2.
Група С. «Селтік» (Шотландія) — «Барселона» (Іспанія) — 0:2, «Боруссія» (М, Німеччина) — «Манчестер Сіті» (Англія) — 1:1.
Турнірне становище: «Барселона» — 12, «Манчестер Сіті» — 8, «Боруссія» (М) — 5, «Селтік» — 2.
Група D. «Атлетико» (Іспанія) — «ПСВ» (Голландія) — 2:0, «Ростов» (Росія) — «Баварія» (Німеччина) — 3:2.
Турнірне становище: «Атлетико» — 15, «Баварія» — 9, «Ростов» — 4, «ПСВ» — 1.