Помилувані і страчені на День подяки: нові призначення до адміністрації Трампа

25.11.2016
Помилувані і страчені на День подяки: нові призначення до адміністрації Трампа

Президентській індичці пощастило — її на стіл не подали.

Напередодні США відзначали День подяки. Це національне свято стало традиційним з 1621 року для вшанування переселенців, які пережили першу зиму в Америці після прибуття з Європи. Цей день є нагодою для американців висловити вдячність за все хороше та успішне, яке подарував їм рік, що минає.

Свято має родинний характер. Урочистий обід у гроні найближчих членів родини обов’язково передбачає смаженого індика, товчену картоплю, соус із журавлини, кукурудзу та печеного гарбуза. 
 
Цього ж дня до співвітчизників традиційно звертається президент після того, як помилує одного індика. А непомилуваними на столи американців учора потрапили близько 60 млн. цих домашніх птахів. 
 
Напередодні Дня подяки новообраний президент США Дональд Трамп виступив із посланням до американців: «Ми щойно завершили довгу і болючу політичну кампанію. Емоції —  ще свіжі. Напруженість не минає за одну ніч. Та нині ми маємо нагоду разом творити історію. Можемо принести справжні зміни до Вашингтона, справжню безпеку до наших міст, справжній достаток до наших громад». 
 
Ці обіцяні зміни має забезпечити нова адміністрація, яку саме формує Трамп. У середу він призначив мільярдерку Бетсі ДеВос міністром освіти. Її  Трамп назвав «чудовим і натхненним адвокатом освіти».

Поінформовані джерела, близькі до новообраного президента, кажуть, що інший мільярдер — Вілбер Росс буде призначений міністром торгівлі. 
 
Відомий нейрохірург Бен Карсон розглядає пропозицію Трампа стати міністром житлового будівництва і міського розвитку. Він сказав, що повідомить своє рішення у наступні кілька днів, хоча на минулому тижні заявляв, що не має кваліфікацій для роботи в уряді.
 
Окрім Бетсі ДеВос, Трамп ввів до своєї адміністрації ще одну жінку — призначив на посаду посла Сполучених Штатів Америки в ООН чинну губернаторку Південної Кароліни Ніккі Хейлі. Ця жінка з фактично відсутнім досвідом роботи у зовнішній політиці після вступу Трампа на посаду та затвердження Сенатом її кандидатури має замінити Саманту Пауер. Прикра новина, оскільки Пауер була незламним захисником інтересів України в ООН та Радбезі. 
 
Ще минулої п’ятниці Трамп призначив на посаду директора Центрального розвідувального управління консервативного республіканця, конгресмена від штату Техас Майка Помпео. Міністром юстиції, а заразом і генеральним прокурором став сенатор від штату Алабама Джефф Сешнс. Генерал у відставці Майк Флінн став ще одним радником Трампа. Очікують, що новим главою Пентагону стане  генерал з корпусу морської піхоти США Джеймс Маттіс.