Під Донецьком і Маріуполем окупанти інтенсивно гатять з мінометів

25.11.2016
Після відносного затишшя на лінії фронту, яке тривало лише кілька днів, окупанти знову інтенсивно гатять із важкого озброєння по позиціях ЗСУ практично на всіх напрямках. За даними штабу АТО, впродовж середи ворог обстріляв захисників України вже 48 разів. 
 
Зокрема, на маріупольському напрямку бойовики вели вогонь iз мінометів i гранатометів по Мар’їнці, Широкиному, Гнутовому, Водяному, Красногорівці та Талаківці.
 
Тоді як поблизу окупованого Донецька найманці гатили з мінометів калібру 120 мм i гранатометів у районі Авдіївки, Зайцевого та Луганського. З такої ж зброї «насипали гостинці» українським воякам і бойовики так званої «ЛНР» — міни летіли в напрямку Новозванівки, Новолександрівки, Кримського та Троїцького.
 
Збільшення обстрілів на лінії розмежування констатують і спостерігачі ОБСЄ. Так, згідно зi звітом місії, станом на вечір 22 листопада кількість випадків порушення режиму припинення вогню в Донецькій області становить понад 460 вибухів проти 118, зафіксованих у попередньому звітному періоді.
 
«Майже 220 вибухів зафіксовано в районах поблизу Маріуполя і понад 100 — у районі Авдіївки—Ясинуватої—Донецького аеропорту», — зазначають спостерігачі. 
На Луганщині місія ОБСЄ зафіксувала 27 вибу­хів проти 1, у порівнянні з попереднім звітним періодом.
 
«Ворожі обстріли — тривалі й досить потужні, тому українські війська відкривають вогонь у відповідь. По наших позиціях було випущено 36 ворожих мінометних мін на Світлодарській дузі», — зазначає речник iз питань АТО Олександр Мотузяник. 
 
Нарощування інтенсивності обстрілів ворогом знову призводить до втрат. За даними Міноборони, внаслідок обстрілу в районі Мар’їнки загинув один захисник України, поранених немає. 
 
«По всьому фронту активізувалися ворожі снайпери. Також у Мар’їнському районі та на приморських рубежах тривають потужні мінометні обстріли з боку ворога. З огляду на систематичне постачання боєприпасів iз Росії щільність вогню противника зросла — по наших позиціях випущено понад 200 мін», — додає пан Мотузяник.