Пожежа у клубі Львова: 25 відвідувачів - у лікарні, автор шоу - в бігах

29.11.2016
Пожежа у клубі Львова: 25 відвідувачів - у лікарні, автор шоу - в бігах

Із 250 врятованих на лікарняному ліжку опинився кожен десятий. (Фото з сайта apostrophe.ua.)

У Львові в ніч на 27 листопада в розважальному центрі «МІ100» сталася пожежа.

На час трагедії у клубі було понад 200 людей.

За поперед­ньою інформацією поліції, причиною пожежі стало необережне поводження з відкритим вогнем під час фаєр-шоу.

За даними львівських рятувальників, полум’я поширилось у приміщенні блискавично — спершу загорілася стеля, потім — сцена.

Люди у паніці почали шукати вихід, щоб урятуватися, чимало відвідувачів було під дією алкоголю, дехто кидався на рятувальників, а хтось просто знімав полум’я на відео.

«Рятувальники, прибувши на місце події, виявили загорання на площі 50 кв. м. Оцінивши ситуацію, що виникла, було прийнято рішення про проведення негайної евакуації відвідувачів розважального центру. Загалом вогнеборці евакуювали 250 осіб», — повідомляє прес-служба ДСНС.
 
Відзначається, що саме сильна паніка значно ускладнила процес евакуації.
 
«Складність гасіння пожежі полягала у щільній задимленості приміщення. Вогнеборцям довелося в апаратах захисту органів дихання проводити рятувальну операцію та ліквідовувати займання», — зазначили у ДСНС.
 
Наразі дві людини перебувають у реанімації, а всього по допомогу до медиків звернулися 25 відвідувачів клубу. Про це йдеться в повідомленні міської ради Львова. «Четверо постраждалих доставили в обласну лікарню з отруєнням продуктами горіння.

Троє постраждалих звернулися в лікарню швидкої допомоги, у двох із них — отруєння продуктами горіння (одного з них госпіталізовано), одна людина — з легкими різаними ранами передпліччя», — йдеться в повідомленні. Крім того, зазначається, що 18 осіб звернулися у 8-му міську клінічну лікарню.

«З них 12 госпіталізовано, 5 особам надано допомогу і відправлено на амбулаторне лікування», — додали в міськраді Львова.
 
У найтяжчому стані перебуває 40-річний відвідувач клубу, який отримав опіки 95% поверхні тіла, у нього пошкоджені дихальні шляхи. Всі інші потерпілі у середньому і тяжкому стані. Те, якими будуть наслідки від отриманих опіків і прогнози щодо одужання, лікарі зможуть детальніше оцінити на третю добу лікування.
 
Поліція порушила кримінальне провадження за фактом події і попередньою причиною пожежі називає використання у приміщенні відкритого вогню. Зараз шукають чоловіка, який організував вогняне шоу. Він стажувався у клубі на посаду арт-директора.
 
«Відкрито провадження за фактом порушення встановлених вимог пожежної безпеки, частина 2 статті 270 Кримінального кодексу. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

На даний час триває досудове розслідування, після проведення експертиз можна буде говорити, чи це шоу було законним», — зауважила слідча Франківського відділу поліції Львова Ольга Москаль.
Як стало відомо «УМ», у клубі, який відвідує чимало людей, не було жодних протипожежних засобів.
 
Пожежа в нічному клубі викликала бурхливу реакцію серед користувачів соціальних мереж. Більшість дописувачів обурив той факт, що власник не зачинив розважальний заклад у день вшанування жертв Голодомору, що люди пішли в цей клуб у день скорботи, що такі розважальні центри ніхто не контролює.