Київські «генерали» змушені відмовитися від чемпіонських амбіцій через проблеми з грошима

30.11.2016
Київські «генерали» змушені відмовитися від чемпіонських амбіцій через проблеми з грошима

Після різкого омолодження «Дженералз» більше не можуть на рівних тягатися з чемпіоном.

Після того як, проіснувавши лише два роки, розвалилася Професіональна хокейна ліга, в Україні не полишають спроб повторного створення подібного проекту.
 
Утім досягти в цьому питанні стабільності та стійкості головним дійовим гравцям вітчизняного хокею ніяк не вдається.
 
Приміром, у минулому сезоні вітчизняні клуби спробували об’єднатися «під дахом» новоствореної «екстра-ліги» (скорочено — ХЕЛ).
 
Водночас поточний сезон уже стартував під прикриттям Української хокейної ліги.
 
І хоча на клубному горизонті України занадто серйозних змін не відбулося, окрім, хіба що, появи в професіональному пулі «Кривбаса» з Кривого Рогу та відмови від участі в ЧУ-2016/2017 харківської «Юності», київського «Компаньйона» й фарм-клубу столичних «Дженералз» — «Рапіда», зміна титульної «вивіски» засвідчила чергові негаразди в хокейному житті країни.
 
Кажуть, що ідеологом створення ХЕЛу було керівництво київських «генералів», які на попередній чемпіонат заявилися одразу двома клубами. Проте, як видно, зберегти жвавий темп подвійного «форсажу» «офіцери» не змогли. А посеред поточного сезону взагалі ледь не зійшли з дистанції.
 
На початку третього кола ЧУ — перед матчем з «Донбасом» — хокеїсти «Дженералз» влаштували демарш, протестуючи таким чином проти невиплати власниками клубу заробітної плати.
 
У підсумку президент «генералів» Денис Лобановський був змушений практично повністю розпустити команду, котра розпочинала з серйозними амбіціями поточний сезон.
 
Через місяць організаційної метушні у «Дженералз» заявили, що змушені змінити формат складу. «На зборах керівництва клубу з тренерським штабом було прийнято рішення про переформатування складу команди.
 
Свої виступи в чемпіонаті Української хокейної ліги «Дженералз» продовжить у новому форматі молодіжної команди», — йдеться у повідомленні на офіційному сайті «генералів».
 
А причина подібних метаморфоз банальна — економічні негаразди, що виникли через призупинку діяльності підприємства, котре було основним спонсором клубу.
 
Як результат, столичний колектив, що наразі володіє віце-чемпіонським титулом, в одну мить перетворився з «серйозного медального претендента» на аутсайдера турніру.
 
Відтоді, як у клубі почалися складні часи, «генерали» не виграли жодного поєдинку — програвали не тільки лідерам, а й представникам нижчого поверху турнірної таблиці, котрих, що цікаво, на початку сезону «розбирали на деталі».
 
Утім тепер «Дженералз» самі опинилися в ролі «хлопчиків для биття». Як свідчать у клубі, днями їхня молодь отримала майстер-клас від чемпіона, програвши «Донбасу» в Дружківці з рахунком — 0:6.
 
На початку сезону здавалося, що після приходу в чемпіонат конкурентного «Кривбасу» в українській першості буде цікавий «плей-оф» — із чотирма майже рівними за силою командами.
 
Утім, схоже, як і в минулому сезоні, імена призерів стануть відомими вже після завершення «регулярки». 
 

ТАБЛО

Чемпіонат України. «Донбас» — «Дженералз» — 6:0, «Донбас» — «Білий барс» — 7:1, «Дженералз» — «Кривбас» — 3:4 Б, «Витязь» — «Кременчук» — 5:7.
Турнірне становище: «Кременчук» — 51 (22 матчі), «Донбас» — 48 (20), «Кривбас» — 42 (21), «Дженералз» — 25 (19), «Витязь» — 11 (20), «Білий барс» — 6 (20).