Літак із бразильськими футболістами міг розбитися через нестачу пального

30.11.2016
Літак із бразильськими футболістами міг розбитися через нестачу пального

Літак компанії «Ламія», який розбився.

Чартерний літак «Брітіш Аероспейс 146» болівійської авіакомпанії «Ламія» розбився, наближаючись до колумбійського міста Медельїн, повідомляє Бі-Бі-Сі.
 
Серед 72 пасажирів судна були й гравці футбольної команди з Бразилії «Шапекоенсе». Також на борту перебували дев’ятеро членів екіпажу.
 
За першими повідомленнями, вцілiли шестеро людей, потім говорили про 13 уцілілих, проте, за уточненими даними, таких щасливчиків — лише п’ятеро. Частині пасажирів вдалося вижити, оскільки при падінні літака не було пожежі.
 
В аеропорту Медельїна кажуть, що з літака відправляли повідомлення про якусь несправність. А відсутність загоряння при падінні може свідчити, що скінчилося пальне.
 
Версію про нестачу пального озвучив мер міста Ла Сеха, поблизу якого розбився літак. Повітряна машина розбилася в гірській місцевості, за 50 кілометрів від міста незадовго до півночі за місцевим часом. Через погану погоду до місця аварії було важко дістатися.
 
Мер Медельїна Федеріко Гутьєррес назвав авіакатастрофу «трагедією величезних масштабів». Бразильська футбольна команда «Шапекоенсе» мала грати у фіналі кубка Південної Америки проти клуба з Медельїна «Атлетіко Насьональ».
 
Перший фінальний матч другого за силою клубного турніру Південної Америки був запланований на середу.  
 
Внаслідок авіакатастрофи та загибелі футболістів фінальний матч кубка Південної Америки з футболу відкладено на невизначений термін. 
 
Команда з міста Шапеко вийшла до найсильнішого футбольного дивізіону Бразилії в 2014 році. Минулого тижня вона дійшла до фіналу кубка Південної Америки після перемоги над аргентинською «Сан-Лоренсо». І раптом такий трагічний фінал перспективної команди...