Чайник закипів: коли ж зірве кришку?

30.11.2016
Після оприлюднення е-декларацій, мабуть, більша частина українців була збентежена й обурена.
 
Мати у власності кілька палаців, а в деяких казнокрадів і десятки квартир у той час, як багатодітні сім’ї туляться у малесеньких квартирках.
 
Хочеться запитати у депутатів, чиновників: чи є межа вашому грабунку? Чи Верховна Рада й надалі буде оплачувати депутатам-мільйонерам винаймання житла, а також виписувати їм матеріальну допомогу?
 
А простий люд із такими мізерними пенсіями та зарплатами, з такими тарифами скоро піде старцювати з простягнутою рукою.
 
Наше село Новоселівка розташоване за 12 км від Полтави. Є в ньому школа, ФАП, лісництво, але знайти роботу в селі зараз важко. Доля села мені не байдужа.
 
От ще недавно була на селі тракторна бригада, ферма, а кілька років тому почали розбирати це все. Я подзвонила в Полтавську обласну раду відповідальному за аграрний сектор Замикулі В. і розповіла про ці неподобства — це ж робочі місяця: зникне ферма і бригада — і куди людям подітися?
 
Ці об’єкти будували наші ж селяни. Вистачило б півгодини, щоб приїхати і розібратися. У відповідь: надсилайте заяву до прокуратури району (!).
 
Дивно чути таке від чиновника, який мав би переживати, чи будуть у селі робочі місця. При хорошій посаді, достойній зарплаті, регулярній премії навіщо думати, де будуть працювати люди села?
 
Поряд, іще ближче до Полтави, був санаторій «Лісові поляни», до якого з’їжджалися відпочивальники і з Молдови, і з Середньої Азії, і з Росії, вже не кажу про Україну.
 
Тепер стоять тільки порожні коробки корпусів. Де ж відповідальні чиновники, хто відповість за цю пустку?
 
Де ж ваші благородні вчинки на благо людей? Тримаючи руку на серці при виконанні Дер­жавного гімну України, а потім не виконуючи  обіцянки, дані своєму народові, цей жест перетворюється на пусту показуху лжепатріотів. 
 
Народним депутатам потрібно прийняти закон, який діє в Італії: хай доводять у суді, на які «чесно» зароблені гроші нажили своє фантастичне багатство. Та чи вистачить політичної волі і бажання?
 
Надра належать народові тільки на папері, а користуються ними олігархи і продають тому ж таки народу за грабіжницькими цінами. Скільки ще буде терпіти народ? Чайник закипів. Коли ж зірве кришку? 
 
Н. БЕНЗА
с. Новоселівка, Полтавський район, Полтавська область