Через сніг гальма відмовляють: в аваріях за рік уже загинули понад 3 тис. осіб

06.12.2016
Зима додала кривавих трагедій на дорогах.

В Одесі винуватець аварії втік, прихопивши з собою тіло збитої жертви.

Пошуками правопорушника та його жертви, що стала заручником ситуації, займаються одночасно декілька нарядів поліції Одеси.

Невідомий горе-водій не став викликати на місце події медиків та поліцію.

Свідки аварії розповіли, що машина з донецькими номерами не впоралася з керуванням на слизькій дорозі та на повному ходу врізалася в пішохода, який переходив дорогу по «зебрі». Водій злощасної іномарки просто запхав потерпілого до своєї машини і поїхав геть. 
 
За інформацією правоохоронців, найбільша кількість ДТП зараз реєструється на Західній Україні та у тих регіонах, де випала рекордна кількість опадів: у Києві, Кропивницькому, Хмельницькому, Харкові, на Волині.

Досить складна ситуація склалася й в окупованому Росією Криму, де стихія практично паралізувала життя таких великих міст, як Сімферополь та Севастополь.

Транспорт там тимчасово зупинив свій рух через сильні снігопади та обмерзання траси.

А ось на Вінниччині та Харківщині рятувальникам довелося евакуювати людей, які потрапили у сніговий полон через негоду. Так, на автодорозі Козятин—Іванківці через снігові намети зупинилася машина швидкої медичної допомоги. У «швидкій» перебували лікарі та пацієнт, який потребував невідкладної допомоги.

Рятувальники прибули до них через десять хвилин. Їм вдалося за допомогою буксирного троса витягнути машину зі снігової пастки, після чого вона швидко змогла доставити пацієнта до лікарні. 

У Хмельницькій області ДТП на обледенілій трасі забрала життя двох людей. Причиною трагедії стало зіткнення вантажівки Renault Magnum із вантажним мікроавтобусом Fiat Ducato. Вижити вдалося тільки чоловікам-водіям обох транспортних засобів. А обидві жінки, які їхали як пасажири, від отриманих травм померли на місці події.

На Полтавщині через ДТП було тимчасово призупинено рух тролейбусів. Причиною аварії стало небажання 29-річного водія ВАЗа поступитися дорогою 79-річному полтавцю, який керував автомобілем Ford Mondeo. Люди були змушені мерзнути на зупинках громадського транспорту або ж добиратися до місця своєї роботи пішки.
 
Загалом, за одинадцять місяців поточного року в Україні сталося майже тридцять тисяч аварій, у яких загинули понад три тисячі осіб. Правоохоронці виділяють три головні причини смертельних ДТП в Україні.

Найбільша кількість аварій iз трагічними наслідками відбувається через перевищення водіями швидкості руху. На другому місці — порушення правил маневрування, і на третій позиції — вживання алкоголю за кермом.