На Вінниччині чверть звільнених за «законом Савченко» знову скоїла злочини

07.12.2016
Цьогоріч за «законом Савченко» достроково звільнено 350 вінничан. Четверта частина з них уже встигли скоїти повторні злочини, тож знову опиняться за ґратами, в тому числі за вбивства, розбійні напади і зґвалтування. 
 
«У квітні цього року достроково був звільнений уродженець Одеської області, який відбував десятирічне покарання в Піщанській виправній колонії на Вінниччині за вбивство. Вже за три дні на волі він убив та зґвал­тував двох молодих жінок у Ладижині», — розповів т.в.о. начальника ГУ Нацполіції у Вінницькій області Юрій Педос.
 
Тож, на думку керівника вінницької поліції, до так званого «закону Савченко» необхідно внести зміни та обмежити дострокове звільнення для осіб, що відбувають покарання за тяжкі та особливо тяжкі злочини.
 
Бо, за попередніми підрахунками, в найближчі два роки за «законом Савченко» планують звільнити майже дві тисячi вінничан. 
 
Крім цього, Ю. Педос зазначив, що 60% кримінальних правопорушень на Вінниччині складають злочини майнової спрямованості. Третина з них належить до категорії тяжких та особливо тяжких. Загалом iз початку року вінницькі поліцейські відреагували на майже 174 тисячі повідомлень від громадян.
 
За словами керівника вінницької поліції, в порівнянні з минулим роком рівень злочинності в області знизився, в тому числі за рахунок превентивних заходів.
 
Усього ж за рік роботи підрозділи поліції в області затримали понад 340 злочинних груп, до складу яких входило 614 осіб.
 
  А для ефективної роботи поліцейських у Вінниці вирішили посилити патрулювання на автошляхах та організувати мобільні пункти поліції. 
 
«Часто злочини на території області скоюють приїжджі. От, наприклад, затримано двох осiб кавказької національності, які прибули до Вінницької області з метою крадіжок. Вони проникали в помешкання громадян за допомогою відмичок вартістю від 300 до 4000 доларів. Замків, які б вони не могли відкрити, не існувало. Під час однієї з крадіжок, правоохоронці їх затримали», — повідомив керівник вінницької поліції.
 
Усього ж в області затримали 19 злочинних груп квартирних злодіїв, iз яких п’ять були міжрегіональними. Один iз недавніх випадків — затримання чотирьох чоловіків, яких підозрюють у низцi квартирних крадіжок.
 
Під час огляду особистих речей у них було вилучено велику кількість відмичок, приладів для зламу дверей, засобiв зв’язку, тепловізор, бінокль, камуфляжний спецодяг та багато іншого.
 
Крім цього, один із затриманих мав при собі пістолет Макарова, споряджений бойовими патронами, і ствол, розточений під глушник.
 
Усі затримані — приїжджі з Миколаївської та Запорізької областей. Вони затримані вінниць­кими поліцейськими і на даний час перебувають в ізоляторі.