Перемога з гірчинкою: як "Динамо" на прощання вщент розгромило "Бешикташ"

08.12.2016
Перемога з гірчинкою: як "Динамо" на прощання вщент розгромило "Бешикташ"

Не маючи турнірної мотивації на заключний тур ЛЧ, динамівці вщент розгромили турецький «Бешикташ». (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Загалом, першу половину поточного сезону київське «Динамо» провело так, що заключний поєдинок групового раунду Ліги чемпіонів-2016/2017— проти стамбульського «Бешикташа» — їм довелося грати на майже порожньому «Олімпійському».
 
Ситуація виглядає ще  абсурдніше, коли сказати, що місцевих шанувальників футболу на трибунах столичної арени зібралося, напевно, менше, ніж турецьких уболівальників, котрі в кількості, близькій до 7 тисяч осіб, прибули до України допомогти своїй команді досягти історичного результату й уперше пробитися до «плей-оф» Ліги чемпіонів.
 
Утім розгорнутися історії за подібним сценарієм господарі не дозволили. Дарма, що підопічні Сергія Реброва взагалі не мали турнірної мотивації.
 
Свій заключний у сезоні єврокубковий поєдинок «біло-сині» провели на максимальних обертах, як часто буває в таких ситуаціях, гучно гримнувши дверима на прощання.
 
Забивши у ворота «Бешикташа» шість «сухих» голів, динамівці встановили новий клубний рекорд результативності в основній сітці ЛЧ.
 
Ну а турецьким «орлам» після київського фіаско доведеться зачекати з дебютом у «плей-оф» Ліги чемпіонів, сконцентрувавши свої зусилля на 1/16 фіналу другого за силою клубного турніру Старого світу.
 
Користуючись новаціями ХХІ століття, ветеран динамівського клубу Олександр Шовковський, який, до слова, взимку завершує свою 22-річну ігрову кар’єру в «Динамо», через «Фейсбук» намагався достукатися до молодіжної аудиторії «біло-синіх» і запросити її на «Олімпійський».
 
Утім суттєвим чином вплинути на розподіл уболівальницьких сил усередині «Олімпійського», до слова, травмований 41-річний воротар «біло-синіх» не зміг.
 
Прикметно, що своєю активністю гарячі турецькі фани запам’яталися не тільки на «Олімпійському», а й поза ним, де взяли участь у кількох масових бійках зі своїми київськими візаві.
 
Хай там як, але на футбольному полі безроздільно домінували динамівці, котрі своєю грою приємно здивували власних шанувальників.
 
«Де ж ви були раніше?» — напевно, такими словами більшість динамівських уболівальників завершили перегляд цього надрезультативного матчу. Що говорити, якщо свою першу перемогу в груповому раунді підопічні Реброва здобули лише в заключному турі й, окрім приємних емоцій та додаткових призових, вона більше нічого «біло-синім» не принесла.
 
«Перемога з гірчинкою», — так охарактеризував історичний розгром «Бешикташа» динамівський керманич, додавши, що суперник не заслуговував на подібний віраж долі.
 
Загалом, мало хто очікував побачити феєричний футбол у виконанні «Динамо». Звісно, рознести в друзки турецьку команду динамівцям допомогли два вилучення в складі опонента. Проте й без внутрішніх стимулів, вочевидь, справа не обійшлася.
 
Якими чудодійними словами та засобами мотивував своїх підопічних Сергій Ребров, можливо, ніхто й не дізнається.
 
Утім є речі, які перед заключним матчем «Динамо» в ЛЧ-2016/2017, як кажуть, були на поверхні й, цілком імовірно, могли серйозно вплинути на психологію динамівських футболістів, котрі, за словами їхнього ж наставника, втратили мотивацію бути першими.
 
Із наближенням зимового трансферного вікна в столиці все частіше говорять про фінансові проблеми динамівського клубу, тож, не виключено, що під час зимових канікул керівництво «біло-синіх» влаштує масштабний розпродаж.
 
Відтак, одні — «на експорт», інші — для внутрішньоклубної конкуренції, але всі повинні були продемонструвати своє справжнє обличчя.
 
Думається, захвилювався перед поєдинком проти «Бешикташа» й сам Ребров, коли в ЗМІ промайнула інформація, що взимку «Динамо» очолить екс-наставник «Карат» білорус Олег Кононов. Зрештою, у кожного члена динамівського оркестру був свій мотив продемонструвати хорошу гру. І вони це зробили. Шкода, що запізно. 
 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 6-й тур.
 
Група В. «Динамо» (Україна) — «Бешикташ» (Туреччина) — 6:0 (Бесєдін, 9; Ярмоленко, 30 (пен.); Буяльський, 32; Гонсалес, 45; Сидорчук, 60; Мораес, 77; вилучення: Бек, 29, Абубакар, 56 (обидва — «Б»); «Д»: Рудько, Бурда, Хачеріді, Віда, Антунеш, Буяльський, Рибалка, Сидорчук (Корзун, 66), Ярмоленко, Бесєдін (Мораес, 77), Гонсалес (Циганков, 69)), «Бенфіка» (Португалія) — «Наполі» (Італія) — 1:2. Підсумкове становище: «Наполі» — 11, «Бенфіка» — 8, «Бешикташ» — 7, «Динамо» — 5.
 
Група А. «Базель» (Швейцарія) — «Арсенал» (Англія) — 1:4, «ПСЖ» (Франція) — «Лудогорець» (Болгарія) — 2:2.
 Підсумкове становище: «Арсенал» — 14, «ПСЖ» — 12, «Лудогорець» — 3, «Базель» — 2.
 
Група С. «Манчестер Сіті» (Англія) — «Селтік» (Шотландія) — 1:1, «Барселона» (Іспанія) — «Боруссія» (М, Німеччина) — 4:0.
Підсумкове становище: «Барселона» — 15, «Манчестер Сіті» — 9, «Боруссія» (М) — 5, «Селтік» — 3.
 
Група D. «Баварія» (Німеччина) — «Атлетико» (Іспанія) — 1:0, «ПСВ» (Голландія) — «Ростов» (Росія) — 0:0.
Підсумкове становище: «Атлетико» — 15, «Баварія» — 12, «Ростов» — 5, «ПСВ» — 2.