Нескорені: у Раді презентували книгу про бійців АТО

08.12.2016
Нескорені: у Раді презентували книгу про бійців АТО

Авторка зі своїми Героями книги «Нескорені». (Фото Назара ЗДОРОВИЛА.)

У кулуарах Верховної Ради у День захисника Вітчизни презентували книгу Валентини Розуменко «Нескорені».
 
У  ній зібрано 16 розповідей-інтерв’ю як із зовсім юними бійцями, так і з досвідченими воїнами. Більшість з Героїв книги отримали важкі поранення на фронтах неоголошеної війни на сході України.
 
Читачам пропонується прожити реальні історії тих, хто пройшов крізь пекло Іловайська, Дебальцевого, Донецького аеропорту та інших гарячих точок і — вистояв! 
 
«Коли я працювала над своєю попередньою книгою «Майдан... Хто, якщо не я?!», ніколи не думала, що через два роки доведеться писати книжку про жахіття війни у своїй країні та ще й із сусідньою «братньою» державою, — розповідає «УМ» авторка. — Мої герої мають бути зразком для тих людей, хто втратив силу духу не лише на війні. Адже завдяки  наполегливій та важкій щоденній роботі, допомозі друзів і рідних, власній силі волі ці чоловіки сміливо сприймають долю і говорять: «Життя не закінчується, а стає дещо іншим!».
 
Валентина Розуменко зауважує, що для неї було важливим у розповідях показати ще й  процес реабілітації бійців, які стали героями  книги, їхнє становлення й повернення до життя. А також розповісти, як приділяється увага людям з особливими потребами в інших країнах.
 
Книга «Нескорені» побачила світ завдяки сприянню громадської організації  «Українська асоціація інвалідів АТО».