На Донбасі ворог збільшив кількість обстрілів через День ЗСУ

08.12.2016
На Донбасі ворог збільшив кількість обстрілів через День ЗСУ

Міст через Сіверський Донець.

Окупанти збільшили кількість обстрілів позицій ЗСУ впродовж минулої доби. За даними штабу АТО, ворог відкривав вогонь по всій лінії фронту 45 разів. На думку речника Міноборони з питань АТО Андрія Лисенка, це, очевидно, було своєрідне «привітання» від противника з Днем українського війська.
 
Якщо на донецькому напрямку бойовики гатили з мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів по Авдіївці, Луганському та Світлодарську, то вже на луганському напрямку неодноразово обстрілювали з мінометів калібру 120 і 82 міліметри та зенітних установок Кримське, Новозванівку, Новоолександрівку і Станицю Луганську. 
 
Під мінометні обстріли потрапили й Широкине, Чермалик, Мар’їнка, Красногорівка і Водяне, що на маріупольському напрямку.
 
За даними Міноборони, внаслідок обстрілів поранено шестеро захисників України. Полковник Андрій Лисенко уточнює, що трьох бійців поранено в селищі Луганське під Донецьком, ще по одному — в Мар’їнці та Світлодарську. 
 
«Крім цього, один військовослужбовець під час ворожого обстрілу на передовій отримав контузію», — повідомив пан Лисенко.
 
Водночас станом на ранок середи припинилося водопостачання в Авдіївці, частково в Донецьку і Ясинуватій, а також у низці селищ Донецької області. Сталося це через знеструмлення Донецької фільтрувальної станції.
 
Інформаційні ресурси сепаратистів Донецька повідомляють, що для обстеження стану ліній електропередачі й підключення станції до енергопостачання знадобиться допомога представників ОБСЄ. 

А ТИМ ЧАСОМ...

Автодорожній міст через річку Сіверський Донець, який бойовики підірвали під час відступу влітку 2014 року, повністю відновлено й урочисто відкрито цього вівторка. 
 
«Цей об’єкт інфраструктури дуже важливий для регіону: він є найкоротшим шляхом між Сiверськодонецьком i Лисичанськом, а також веде до залізничного вокзалу. На відновлення об’єкта 1,4 млн. євро виділив Євросоюз. Ще 100 тисяч євро виділили з міського бюджету», — повідомляє Сiверськодонецька міськрада.
 
Політичний радник Представництва Євросоюзу в Україні Піт Блонде зазначив під час урочистої церемонії відкриття мосту: «Ми не забуваємо про події, які відбулися влітку 2014 року. Сподіваємося, що цей міст, це співробітництво буде своєрідним символом, який єднає ЄС та Україну».
 
Після перерізання червоної стрічки першими випробували міст сiверськодончани та лисичани, які з великим українським прапором перейшли з одного берега Сіверського Донця на інший, після чого автомобільний рух офіційно було запущено.