Облітаючи нові горизонти

09.12.2016
Облітаючи нові горизонти

«Барком-Кажани» переможно розпочали свої виступи на євроарені. (Фото з сайта ФВУ.)

В історії будь-якого молодого клубу з далекосяжними планами неодмінно настає пора переходу на новий етап розвитку. Коли на внутрішній арені команді стає тісно, її виводять на міжнародний рівень.
Львівський «Барком-Кажани» сім років набирався досвіду у вітчизняному чемпіонаті, після чого вирішив спробувати свої сили в Кубку ЄКВ. За підсумками минулої першості «кажани» стали лише четвертою командою української суперліги, проте це не завадило їм заявитися одразу в другий за силою клубний турнір Старого світу.
Розпочати свій міжнародний дебют одразу з Кубка Європейської конфедерації волейболу «кажанам» допомогли фінансові проблеми харківського «Локомотива», через які вітчизняний флагман відмовився від участі в цьому турнірі й узагалі ледь не припинив своє існування. 
А на старті нового сезону львівський клуб яскраво продемонстрував, що його потенціал сягає значно далі «дерев’яних» нагород і початкових стадій  третього за рангом євротурніру — Кубку Виклику.
Для початку «Барком-Кажани» впевнено виграв Суперкубок країни, здолавши в трьох партіях титулованих «залізничників», які, щоправда, на новий сезон вийшли далеко не в найсильнішому складі, зазнавши під тиском обставин  серйозного омолодження. Захопили львівські волейболісти лідерство й у національній першості, де раніше також безроздільно царював харківський клуб.
Минулої ж середи прийшов час «кажанам» дебютувати на євроарені, де роль їхнього екзаменатора випало грати сербській «Воєводині»
Перше побачення львів’ян iз лідером чемпіонату Сербії завершилося домашньою перемогою українського колективу — 3:1. Хоча по ходу поєдинку підопічним латвійського спеціаліста Угіса Крастиньша й довелося наздоганяти свого суперника. Вочевидь програний українськими волейболістами перший сет став результатом стартового єврокубкового хвилювання. Надалі ж «кажанам» удалося опанувати свої емоції й переможно завершити свій міжнародний дебют.
До слова, в позаминулому сезоні «Воєводина» виграла Кубок Виклику, щоправда, зберегти команді той переможний склад не вдалося. Нині колектив із Нові-Саду переживає зміну поколінь, відтак необхідний для великих тріумфів досвід його нові учасники здобувають уже «по ходу діла». Їхнє повторне побачення з «Барком-Кажанами» відбудеться за два тижні. Й, без сумніву, в рідних стінах гравці «Воєводини» спробують реваншуватися за поразку у Львові. Зазначимо, що для продовження своїх виступів у Кубку ЄКВ українському клубу потрібно в Нові-Сад виграти принаймні дві партії. 
 

ТАБЛО

Кубок ЄКВ. Чоловіки. 1/32 фіналу. Перший матч. «Барком-Кажани» (Україна) — «Воєводина» (Сербія) — 3:1 (20:25, 25:20, 25:14, 25:22).