Співробітники «Миколаїв­облтеплоенерго» обіцяють влаштувати «другий Алчевськ»

09.12.2016
Робітники «Миколаїв­облтеплоенерго» та співробітники морського порту спільними зусиллями штурмували у середу будівлю обл­ради в Миколаєві, вимагаючи виплатити їм заборгованість iз заробітної плати за кілька місяців. Загальна заборгованість одного тільки підприємства «Миколаїв­облтеплоенерго» становить близько семи мільйонів гривень. 
 
Тим часом виконувач обов’язкiв директора ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» депутат Федір Барна заявив, що оптимізація штатного розкладу — це єдиний реальний вихід iз кризової ситуації. (Варто пам’ятати про прийняте Верховною Радою рішення про підвищення мінімальної зарплати у два рази).

У наступному році буде звільнено з підприємства 68 осіб, що дозволить заощадити 5,5 мільйона гривень із фонду заробітної плати. Бунтарі ж заявили, що готові зупинити роботу підприємства, щоб не допустити звільнень.

Деякі працівники «Миколаївоблтеплоенерго» налаштовані дуже радикально та закликають зупинити роботу котелень i заблокувати подачу тепла до будинків мешканців міста, обіцяючи влаштувати у Миколаєві «другий Алчевськ». У центрі міста в середу зібралося близько 300 осіб, які були налаштовані піти на штурм будівлі обладміністрації та прорватися на сесію облради.
 
— Необхідно заспокоїти людей та розглянути питання про ситуацію в «Миколаївоблтеплоенерго», — вважає депутат Миколаївської  обласної ради від «Опозиційного блоку» Володимир Фроленко. — Люди працюють без заробітної плати вже не перший місяць, а продукти в магазинах безплатно не дають.
 
Робочі Миколаївського морського порту тим часом вимагають звільнити весь керівний склад адміністрації на їх підприємстві. На думку людей, через непрофесійні дії новопризначеної команди керівників на їхньому підприємстві прибуток Миколаївського морського порту за поточний рік скоротився більш ніж у два рази.
 
Активісти профспілок Миколаївського морського порту мають намір домагатися звільнення Олександра Дем’яненка та його команди через міністра Міністерства інфраструктури України Володимира Омеляна. У зверненні трудового колективу люди констатують: «Зазначені особи знищують професійні кадри Миколаївської філії порту, масово звільняючи професіоналів iз багаторічним стажем, i порушують трудове законодавство».
 
Якщо міністр не захоче дослухатися до вимог трудового колективу Миколаївського морського порту, активісти руху спротиву обіцяють відправити своїх представників до Києва для участі в акціях протесту. Люди вимагатимуть звільнення самого міністра інфраструктури Володимира Омеляна разом із призначеними ним керівниками, які, на думку робітників, свідомо доводять Миколаївський морський порт до банкрутства.