У Пакистані разбился літак з 48 людьми на борту

09.12.2016
У Пакистані разбился літак з 48 людьми на борту

Саме такий літак зазнав катастрофи в горах Пакистану.

Літак компанії «Пакистан Інтернешнл Ейрлайнз», який у середу виконував рейс PK661 iз міста Читрал на півночі Пакистану до столиці країни Ісламабада, зник iз радарів.

Середньомагістральний турбогвинтовий літак ATR-42, який розрахований на перевезення 40-50 пасажирів, стартував з аеропорту Читрала о 15:00 за місцевим часом, а через 90 хвилин зв’язок iз ним було втрачено. В результаті пошуків удалося встановити, що літак розбився в гористому районі поблизу міста Хавеліан, не долетівши до Ісламабада 70 кілометрів. 
 
Глава авіакомпанії «Пакистан Інтернешнл Ейрлайнз» Мухаммед Азам Сайгол повідомив на прес-конференції, що всі 48 осіб, які перебували на борту повітряного судна, загинули. Згідно з наявним списком пасажирів, серед загиблих є особи з іноземними прізвищами. Національного перевізника вже звинувачували в нехтуванні безпекою в минулому, але глава авіакомпанії наголосив, що судно, яке зазнало аварії, у жовтні пройшло стандартний технічний огляд і мало відповідний сертифікат придатності для польотів. «Гадаю, що там не було технічної несправності чи людської помилки. Звичайно, що буде проведено відповідне розслідування», — сказав пан Сайгол.
 
За словами місцевих правоохоронців, армія направила війська і вертольоти на місце трагедії. Пакистанські ЗМІ показали фото уламків на гірському схилі, які охопило полум’я. Станом на вчорашній день пошуково-рятувальні служби знайшли тіла всіх 48 загиблих.
 
Місцеві ЗМІ повідомляють, що на борту літака перебував популярний у Пакистані поп-співак Джунаїд Джамшед з дружиною. Це підтвердив у розмові з Сі-Ен-Ен менеджер зірки Арсалан Хан. Джамшед здобув популярність у 80-х роках, коли був членом групи Vital Signs, однієї з найпопулярніших в історії пакистанської поп-музики.

Потім він розпочав сольну кар’єру, а в 90-х роках полишив стиль поп задля створення релігійної музики. Співак називав місто Читрал, у якому мешкав, «раєм на землі». Власне, iз цього «земного раю» виконавець і летів iз родиною до столиці...