Під наглядом: у Києві поставлять сотні камер відеоспостереження

09.12.2016
Мости і центральна вулиця Києва будуть оснащені камерами відеоспостереження.

КМДА встановить камери на 5 столичних мостах і по вулиці Хрещатик, повідомили на порталі державних закупівель ProZorro. 
 
Камери забезпечать трансляцію потоків відеозображення в реальному часі з відеокамер у міський центр обробки даних і відсутність «мертвих зон» відображення на об’єкті.

Окрім цього, техніка зможе автоматично розпізнавати державні номерні знаки автомобілів, контролювати швидкість транспортних засобів і виявляти об’єкти, які тривалий час залишаються в зоні спостереження, наприклад, припарковані автомобілі або габаритні предмети.
 
Загалом на відеотехніку витратять 10 млн. 775 тис. грн. Забезпечить камерами компанія «Інфотех», яка повинна встановити всі камери до 2017 року. Відеонагляд з’явиться на мостах: Метро (за 675 тис. 500 грн.), Московському (за 1 млн. 213 тис.), Патона (за 1 млн. 498 тис.), Дарницькому (за 2 млн. 796 тис.) і Південному (за 2 млн. 394 тис. грн). На Хрещатику «Інфотех» встановить камери на загальну суму майже 2 млн. 200 тис. грн.
 
Окрім того, ще кілька центральних вулиць будуть обладнані камерами. Так, компанія «Техком-Сервіс» виграла тендер на встановлення відеоспостереження на вулицях Пушкінській за майже 470 тис. грн., Інститутській — за 658 тис. грн. і Грушевського — за 1 млн. 68 тис. грн.
 
Водночас КМДА спільно з поліцією Києва мають намір встановити 300 камер відеоспостереження на столичних автомагістралях до квітня 2017 року.