Лускунчик на льоду: у Києві новорічну казку поєднають із музичною класикою

14.12.2016
Лускунчик на льоду: у Києві новорічну казку поєднають із музичною класикою

На льодову сцену вийде міжнародна команда виконавців. (Фото надане організаторами.)

На арені київського Палацу спорту з 2-го до 5 січня 2017 року відбудеться показ новорічної казки «Лускунчик на льоду» у супроводі Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру України.
 
Лунатиме музика П. Чайковського, М. Равеля, А. Адана, Л. Мінкуса та В. Моцарта. Вистава озвучена українською мовою.
 
У льодовому дійстві візьмуть участь 35 професійних фігуристів — як вітчизняних, так і учасників популярних світових льодових шоу з різних куточків світу.
 
Серед них — чемпіони України, Чехії, Білорусі, переможці міжнародних змагань, а також соліст всесвітньо відомих шоу, акробат на льоду Денис  Сорокін.
 
Спеціальні гості «Лускунчика» — солісти з Франції Silja Dos Reis  & Pierre Loup Bouquet. 
 
У цій новорічній казці об’єднано магію класичного музичного театру з мистецтвом фігурного катання.
 
На глядачів чекає дивовижна театралізована вистава у поєднанні з витонченою драматичною хореографією на ковзанах.
 
Автор-постановник і хореограф льодової казки — Дмитро Дмитренко, чемпіон Європи та багаторазовий чемпіон України з фігурного катання. Дмитренко вже має чималий досвід у постановці міжнародних льодових шоу. Сьогодні він директор і художній керівник Українського театру на льоду.
 
До складу цього театру входять найкращі хорео­графи та артисти різних жанрів України, що беруть участь у різноманітних шоу-програмах по всьому світу.
 
У виступах театру буде цікава драматургія, віртуозна виконавча техніка, а також видовищність циркового мистецтва, де вдало поєднується акробатика та екстрим на льоду. 
 
Асистентом хореографа Дмитра Дмитренка є солістка Pennsylvania Ballet, США Оксана Маслова. 2004 року Маслову приймають до Одеського національного академічного театру опери і балету, де вона відразу ж стала солісткою.
 
Серед ролей, виконаних у цьому театрі, є і роль Клари у «Лускунчику».
 
Потім Маслова була солісткою американських Grand Rapids Ballet, Connecticut Ballet Company і, зрештою, стала провідною виконавицею Pennsylvania Ballet.
 
Тож тандем Дмитренка й Маслової обіцяє вразити глядачів. 
 
Над 3D-графікою до шоу працював дизайнер Андрій Кравченко — автор все­світньо відомих дитячих комп’ютерних ігор та графічних сцен для блокбастерів.
 
Шоу «Лускунчик на льоду» — це такий собі новорічно-передріздвяний подарунок не лише дітям, а й їхнім батькам.
 
Бо ж це можливість поринути у чарівний світ дитячих марень, коли у феєрії світла оживає казка, така знайома всім із дитинства.