Волонтери подарували добровольчому батальону "Вінниця" сучасний позашляховик

14.12.2016
Волонтери подарували добровольчому батальону "Вінниця" сучасний позашляховик

Цій автівці ніщо не страшне. (Фото Катерини МАРТИЧ.)

Добровольчий батальйон патрульної служ­би поліції особливого призначення «Вінниця» з літа 2014 року виконує бойові завдання в зоні проведення АТО.
 
Періодично відбуваються ротації, але ще не було жодного дня, щоб бійці підрозділу не перебували на сході України.
 
«Коли я познайомився з батальйоном «Вінниця», мене просто шокував ідеальний порядок, форма, стрункість військових. Вони завжди охайні, з гарним настроєм, хоча підрозділ виконує складні бойові завдання. А те, що вони робили в Попасній, узагалі зі сфери фантастики. Буквально за п’ять днів хлопці навели там порядок. Перестали красти машини, грабувати будинки, перестали пиячити чоловіки. Ми не бачили нічого подібного на фронті. А тому ці військові мене дуже вразили і ми вирішили їм допомагати», — розповів благодійник iз Києва Василь Сердюк. 
 
Минулого року столичні волонтери подарували вінницьким бійцям старенький бус. Нині ж придбали сучасний позашляховик — Mitsubishi L200.
 
«Ми його купили у Німеччині за 3,6 тисячі євро. Але суть не в коштах. Нам пощастило, бо в нього мінімальний пробіг, ремонтувати майже не доводилося. Лише мастила поміняли, шини купили і пофарбували. Він — як танк, для хлопців буде корисний», — каже волонтерка Яна Сердюк. Після оформлення документів та отримання номерних знаків автівка поїде в зону АТО.
 
«Цей автомобіль стане у пригоді в зоні АТО. У нього підвищена прохідність, повний привід. Автомобіль допоможе нам у плані мобільності, дасть можливість швидше реагувати на різні завдання та виклики. Позашляховик досить швидкий, має багажний відсік, де ми встановимо станки для стрілкової зброї», — розповів командир роти батальйону «Вінниця», старший лейтенант поліції Сергій Волик.
 
Позашляховик під­вищеної прохідності вкрай необхідний бійцям батальйону «Вінниця». Оскільки вони виконують завдання в місцях, де звичайний легковик не може проїхати. А цій автівці ні ожеледь, ні болото не страшні.