Школяр у Херсоні провалився у 50-метровий колодязь з крижаною водою і вижив

14.12.2016
Школяр десяти років, звичайно,  злякався. Але не отримав значних фізичних травм. Він вижив та зміг дочекатися допомоги завдяки тому, що впав на м’який шар річкового мулу, що був на дні колодязя.  
 
Після свого чудесного порятунку хлопець iз діагнозом «переохолодження»  терміново був госпіталізований до лікарні.
 
Інцидент стався у селищі Молодіжне Дніпровського району міста Херсона. У денний час школяр випадково оступився та ненароком перевернув прогниле бетонне перекриття, під яким ховався 50-метровий сільський колодязь.
 
Хлопчик опинився у закритому просторі, де був змушений кілька годин простояти у темряві по пояс у холодній воді, благаючи про допомогу.
 
«Хлопчик Кирюша сам iз багатодітної родини, — розповіла місцева мешканка Оксана Ляшок. — Того дня грався з дітками й випадково проваливсь у колодязь. Добре, що поруч були свідки, бо з такої глибини він би ніколи не зміг самостійно докричатися про допомогу».
 
Як розповіли співробітники ГУ ДСНС у Херсонській області, визволити хлопця з пастки зміг доброволець Дмитро Горбенко, який самостійно спустився на дно колодязя за допомогою троса та закріпив довгу мотузку й пожежний ремінь на тілі хлопчика та на собі.
 
Потім група рятувальників разом iз сільськими мешканцями швидко витягнули постраждалого та його рятівника на поверхню.
 
Бригада медиків, яка вчасно прибула на порятунок, не знайшла на тілі хлопця серйозних поранень, а тільки численні забої та синці.
 
Допомогти дитині відновити сили взялися медики дитячої обласної клінічної лікарні.
 
За словами  заступника головного лікаря з хірургічної роботи Віктора Бурдовіцина, найбільша травма, яку отримав школяр, це незначне ушкодження гомілковостопного суглоба. 
 
Голова Антонівської селищної ради Ігор Семенчев запевняє, що упродовж доби фатальний колодязь буде закрито новими плитами.
 
Правоохоронні органи  вже  відкрили кримінальну справу й дуже скоро знайдуть винних у тій події, що сталася.  
 
Можливо, багатодітна родина постраждалого хлопчика  отримає грошову допомогу на лікування.Також родині повинні компенсувати й моральні збитки.