Легенда і молодість: у квітні Володимир Кличко спробує повернутися на чемпіонську орбіту

15.12.2016
Легенда і молодість: у квітні Володимир Кличко спробує повернутися на чемпіонську орбіту

Після невдалого побачення з Ф’юрі Володимир Кличко спробує реабілітуватися в поєдинку з іншим британцем — також непереможним Ентоні Джошуа. (Фото з сайта unian.net.)

Перебуваючи в ролі чемпіона, володіючи правом сильного, Володимир Кличко міг на власний розсуд обирати де, коли і з ким проводити свої чергові бої.

Але без чемпіонських поясів, які за один осінній вечір у 2015 році у нього забрав Тайсон Ф’юрі, Кличко-молодший перетворився на «бідного родича», змушеного випрошувати новоспечених чемпіонів провести з ним бій.

Загалом, після свого падіння з трону Володимир досі не провів жодного поєдинку. 

Останній рік він жив надією про бій-реванш iз Ф’юрі, проте хитрий лис, а, точніше — Циганський король — довго годував обіцянками українця про повторну зустріч, а потім — під тиском допінгового скандалу з кокаїном — узяв відпочинок, аби, так би мовити, підлікувати наслідки чемпіонської хвороби — депресію та наркотичну залежність.

«Усі ці ледарі отримали чемпіонські пояси завдяки одній людині — Циганському королю», — у звичній для себе зверхній манері Ф’юрі написав повідомлення у «Твіттері».

 
Нагадаємо, що наприкінці листопада минулого року від Кличка до Ф’юрі перейшли пояси трьох відомих боксерських організацій — WBA, WBO та IBF.
 
Від останнього з них — як найменш цінного — британець позбавився майже одразу, відмовившись від обов’язкового його захисту.
 
З двома іншими трофеями Тайсон ще довго водив за ніс екс-чемпіона, доки скандал iз кокаїном не змусив його зійти з боксерської арени.
 
Не виключено, що в майбутньому він ще повернеться на боксерський ринг, але поки, викладаючи в інтернет-мережу світлини з відпочинку, Ф’юрі насолоджується солодким життям, не забуваючи при цьому критикувати брудний світ професіонального боксу, котрий, власне, приніс йому мільйонні статки.
 
Щодо Володимира Кличка, то, щойно дізнавшись про некондиційний стан свого кривдника й неможливість проведення з ним реваншу, його команда миттю переорієнтувалася на іншого чемпіона, котрий заволодів поясом IBF, — Ентоні Джошуа.
 
Цей молодий хлопчина з Великої Британії, до слова, на 13 років молодший за українського боксера, як і Ф’юрі, володіє на профі-ринзі титулом непереможного.
 
Водночас він, на відміну від свого співвітчизника, враженого зірковою хворобою, справляє враження серйозної й розважливої людини.
 
Знайти спільну мову з його оточенням менеджерам Кличка виявилося не складно і в доволі короткі терміни обидві сторони домовилися про чемпіонську зустріч, котра 29 квітня 2017 року пройде на стадіоні «Уемблі» в Лондоні.
 
Її офіційний анонс відбувся просто в ринзі — одразу після того, як Джошуа днями захистив звання чемпіона світу за версією IBF, перемігши у трьох раундах технічним нокаутом Еріка Моліну з США.
 
«Цей бій проти легенди боксу стане найбільшим у моїй професіональній кар’єрі», — проявивши повагу до майбутнього опонента, заявив 27-річний британець.
 
Кличко ж назвав Джошуа найкращим представником молодого боксерського покоління. «Молодість проти досвіду — я готовий до такого виклику», — під таким лозунгом, за словами українського бійця, пройде його 69-й бій на профі-ринзі.
 
Зауважимо, що на час поєдинку Володимиру Кличку буде вже 41 рік, а пауза між боями сягне 17 місяців. Інший добре знайомий нашому співвітчизнику британський боксер Девід Хей в інтерв’ю «Дейлі Експресс» заявив:
 
«Подібні обставини — не найкращі передумови для чемпіонського бою з молодим суперником. Кличко вважає, що, коли йому буде потрібно, він натисне на педаль акселератора й переможе. Але в його танку не так уже й багато пального».
 
Не погодитися з Хеєм, і справді, складно. Утім у Кличка-молодшого буде прекрасна нагода підтвердити, що після втрати поясів у нього залишилося не тільки гучне ім’я. 
 

ВИЗНАННЯ

На своєму щорічному з’їзді Всесвітня боксерська рада (WBC) назвала українського боксера Віталія Кличка «Вічним» чемпіоном світу в суперважкій вазі. До цього моменту — відтоді як на переможній ноті Кличко-старший завершив професіональну боксерську кар’єру — він мав звання почесного чемпіона світу WBC.