Нова роль: Черкаський драмтеатр очолив Петро Ластівка

15.12.2016
Нова роль: Черкаський драмтеатр очолив Петро Ластівка

Петро Ластівка переміг в конкурсі.

Віднедавна у Черкаського обласного драматичного театру імені Тараса Шевченка — новий директор Петро Ластівка.
 
Конкурсна комісія при обласному управлінні культури вибрала його із трьох претендентів, серед яких був директор Кіровоградського театру Володимир Єфімов, директор Черкаського театру Володимир Осипов та начальник освітлювального цеху цього театру Микола Коваленко. 
 
Петро Ластівка, колишній художній керівник Волинського драмтеатру, якому тамтешній трудовий колектив  у березні цього року виказав недовіру, звинувативши його у брутальній поведінці та зневазі до колег, фінансових зловживаннях під час виплати премій та закупівлі реквізиту, були претензії і до репертуару театру.
 
Після цього художній керівник і написав заяву на звільнення та реінкарнувався у Черкасах. 
 
Час покаже, як буде господарювати Петро Ластівка у Черкасах. Адже тут — згорілий театр, який уже другий рік без даху і вікон. Тож його відбудова — непроста справа. Та й трудовому колективу — палець у рот не клади, бо свого часу він теж виказав недовіру своєму художньому керівнику Сергію Проскурні. 
 
До речі,  прокуратура Черкаської області направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно недавнього  директора Черкаського драмтеатру Володимира Осипова, якого обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) ККУ, мовляв, він не вжив заходів iз забезпечення працездатності системи внутрішнього пожежогасіння у театрі, що стало причиною поширення пожежі у липні минулого року.
 
Сам Володимир Осипов такі звинувачення відкидає та обіцяє захищатися у судовому порядку.