Недовго тішилися успіхом: лідер чоловічої волейбольної суперліги України вибув iз розіграшу Кубка ЄКВ

23.12.2016
Недовго тішилися успіхом: лідер чоловічої волейбольної суперліги України вибув iз розіграшу Кубка ЄКВ

«Кажани» не знайшли аргументів для успішної гри проти «Войводини» у Сербії й вилетіли з Кубка ЄКВ. (Фото з сайта kazhany.lviv.ua.)

Готуючись до свого дебюту на міжнародній арені, «Барком-Кажани» неймовірно потужно розпочав нинішній сезон.

У його першому поєдинку під орудою латвійського наставника Угіса Крастіньша, спеціально запрошеного «під єврокубки», львівський колектив у протистоянні з чинним чемпіоном здобув Суперкубок країни, після чого міцно захопив лідерство в національному чемпіонаті.

Успішним вийшов і стартовий поєдинок у Кубку ЄКВ, у якому «кажани» переграли вдома сербську «Войводину» — 3:1. Загалом на матч-відповідь до Сербії «Кажани» поїхали, не маючи у своєму пасиві жодної поразки в поточному сезоні. Утім продовжити в Нові-Сад переможну серію підопічні Крастіньша не змогли.
 
Вирушаючи на Балкани, дебютант єврокубків остерігався не стільки «Войводину», як її уболівальників. Як видно, хвилювалися львівські волейболісти не даремно. Місцева «торсида», для котрої організатори забезпечили безкош­товних вхід на трибуни, схоже, просто ввігнала гостей у стан психологічного ступору, через який вони не змогли виграти у суперника жодної партії.
 
Після домашньої перемоги з рахунком 3:1, котра, зазначимо, як і «суха» звитяга (3:0), за правилами єврокубкового регламенту оцінюється трьома балами, «Кажани» мали непоганий запас міцності. З огляду на це, для подолання 1/32 фіналу Кубка Європейської конфедерації волейболу в лідера українського чемпіонату навіть не було необхідності вигравати всю гру.

Достатньо було взяти в гостях лише два сети. Та навіть у випадку тієї-таки «сухої» поразки в основний час матчу-відповіді, єврокубкові баталії для львівського колективу не закінчувалися. Виправити ситуацію можна було спробувати в «золотому сеті». Але взяти ситуацію під контроль, навіть на короткий час, євродебютанту опонент не дозволив. 
 
У «Войводини» — до слова, переможця Кубка Виклику-2014/2015 — права на помилку взагалі не було. І вже зі стартових хвилин сербський колектив не без допомоги власних уболівальників змусив гостей постійно помилятися. Зреш­тою, занадто слабка гра на прийомі й неймовірно велика кількість промахів у завершальній фазі атаки зробили перебування «Барком-Кажани» в Кубку ЄКВ зовсім коротким. 
 

ТАБЛО

Кубок ЄКВ. Чоловіки. 1/32 фіналу. Матч-відповідь. «Войводина» (Сербія) — «Барком-Кажани» (Україна) — 4:0 ЗС (25:14, 25:22, 25:20; «золотий сет» — 15:13). Перша гра — 1:3.