Наші вимоги враховані: чого вдалось добитися від уряду в процесі прийняття бюджету

23.12.2016
Наші вимоги враховані: чого вдалось добитися від уряду в процесі прийняття бюджету

Олег Ляшко відстояв ключові позиції в бюджеті-2017.

Звітую про виконання вимог Радикальної партії до Держбюджету-2017:
 
1. Підвищили мінімальну зарплату вдвічі — до 3200 грн. З Нового року чотири мільйони українців отримуватимуть удвічі більшу мінімальну заробітну плату.
 
2. У 2017 році будуть суттєво збільшені пенсії для 500 тисяч українців, які отримують пенсію 949 гривень на місяць.
 
3. Збільшили видатки на Збройні сили України на 15 млрд. грн.
 
4. Виділили 3,2 млрд. грн. на підтримку переселенців, зокрема на компенсацію їм вартості житла.
 
5. На підтримку фермерів, а не земельних олігархів, вибили понад 2 мільярди гривень замість 300 мільйонів у 2016 році.
 
6. Відновили державне фінансування закладів професійно-технічної освіти, що  дозволить отримувати освіту дітям із малозабезпечених і сільських родин.
 
7. У 2017 році всі українці, які того потребують, нарешті БЕЗПЛАТНО отримуватимуть ліки від тиску, діабету, астми.
 
8. Звільнили від сплати мита і ПДВ нове деревообробне обладнання, що дозволить відродити деревообробну галузь України. Не дали скасувати мораторій на вивезення з України необробленого лісу-кругляка.
 
9. Добилися замороження зростання земельного податку для промисловості і сільськогосподарських підприємств, зекономлені 2 мільярди гривень промисловці і сільгоспвиробники зможуть використати для власного розвитку. З метою розвитку фізичної культури і спорту встановили нульову ставку земельного податку для цих закладів.
 
10. Після двох років нашої упертої боротьби на­реш­ті створили експортно-кредитне агентство, яке кредитуватиме національний бізнес при виході на зовнішні ринки.
 
11. Скасували 2-відсот­ковий пенсійний збір із купівлі-продажу валюти.
 
12. Спрямували до місцевих бюджетів 5% рентної плати (2 млрд. грн.) за користування надрами, щоб місцева влада вирішувала соціальні питання.
 
13. Виділили 712 млн. грн. на збільшення зар­плат 48 тисячам рятувальників і пожежників, тепер їхня мінімальна зарплата буде не 3,2 тисячі гривень, а 5 тисяч гривень щомісяця.
Додатково 600 мільйонів гривень виділили на технічне переоснащення роботи рятувальників.
 
14. Збільшили фінансування вітчизняної науки на 400 мільйонів гривень, зокрема на підвищення зар­плат молодим науковцям, щоб не втікали за кордон.
 
15. Уперше в бюджеті окремо передбачили кошти на друк книжок шрифтом Брайля для наших незрячих дорослих співгромадян і дітей.
 
Безумовно, я дуже незадоволений, що не всі наші вимоги виконані. Однак хай будь-яка інша політична сила прозвітує, як ми, що конкретно, крім красивих балачок, вони зробили для українців.
 
І найголовніше, на мою думку: в умовах російської агресії залишати українську армію, наших мужніх захисників без фінансування, без захисту — це дер­жавна зрада і злочин. За це при Сталіну розстріляли б. Я б теж так зробив!
Продажні і корумповані олігархами «Опоблок» і «Батьківщина», які не голосували за фінансування армії і радикальне підвищення зарплат українців, — вороги і зрадники України, московські зозулі і кремлівські троянські коні. 
 
Олег ЛЯШКО, 
лідер Радикальної партії