Гонорари за зраду: екс-комуністка Алла Александровська іде під суд

23.12.2016
Гонорари  за зраду: екс-комуністка Алла Александровська іде під суд

Алла Аександровська чекатиме на суд під домашнім арештом.

Прокуратура завершила розслідування справи Алли Александровської й направила обвинувальний акт на розгляд до Харківського районного суду.

Втім майбутній процес обіцяє бути затяжним, оскільки адвокати підозрюваної хочуть перенести слухання до Дзержинського райсуду Харкова і вже подали відповідне клопотання.

Як повідомив захисник Олександр Пастернак, частина злочинів, що інкримінуються слідчими, були скоєні саме на території названого району.

На його думку, ця юридична установа «територіально зручніша» для учасників процесу. Він також підтвердив інформацію про те, що Александровська залишатиметься під домашнім арештом ще як мінімум 60 діб, оскільки суд подовжив обраний восени запобіжний захід. 
 
Як «УМ» уже повідомляла, кримінальне провадження одразу за двома статтями було відкрите влітку після обшуку квартири та арешту екс-лідерки харківських комуністів.

Її підозрюють у підкупі керівництва і депутатів районних рад Харківщини для прийняття на сесіях звернень до парламенту і Президента щодо змін до Конституції з питань федералізації.

За такі послуги Александровська разом зі своїм сином (той наразі переховується в Росії) пропонувала по 9 тисяч доларів. Утім, за інформацією СБУ, «гонорар» російських кураторів був набагато щедрішим, але підприємлива родина нібито привласнила частину виділених на сепаратистський проект грошей.