«Гонконг» атакує: у Херсоні з діагнозом "грип" госпіталізують бійців Нацгвардії

23.12.2016
«Гонконг» атакує: у Херсоні з діагнозом "грип" госпіталізують бійців Нацгвардії

Україна «грипує» щосили.

Буквально за кілька днів епідемічний поріг по грипу в південних областях України перестрибнув гранично допустимий поріг.

У Херсоні, Одесі та, частково, у Миколаєві у школах оголосили карантин для дітвори аж до кінця новорічних свят.

А ось для військовослужбовців, які підхопили небезпечну недугу під час несення служби, медики намагаються створити максимально комфортні умови. За словами командира батальйону НГУ підполковника Вадима Матвєєва, підступний вірус найгірше переносять новобранці, які ще не встигли адаптуватися до життя у польових умовах.
 
«В одного з госпіталізованих бійців грип дав ускладнення та переріс у важку форму пневмонії, однак допомога лікарів надійшла вчасно, тому на даний час його життю вже ніщо не загрожує, — розповів головний лікар Херсонської обласної інфекційної лікарні Володимир Мітковський. — Бійцям організували посилене харчування та забезпечили всіма життєво важливими медикаментами з резервів лікарні».
 
Медики констатують, що найбільшу частину з усіх хворих по трьох регіонах Півдня України становлять діти та підлітки. У прес-службі Держнагляду за дотриманням санітарного законодавства при ГУ Держпродспоживслужби підтвердили, що з початку епідеміологічного сезону у Херсоні, Миколаєві та Одесі по допомогу до медиків звернулися близько 80 тисяч дітей, що становить понад 70% від загальної кількості хворих.

Практично в усіх осіб, яких госпіталізовали до інфекційних лікарень, було клінічно підтверджено діагноз так званого Гонконзького грипу (штам H3N2). До речі, співробітники органів охорони здоров’я Одеси  минулого року вже стикалися з цим досить небезпечним штамом грипу, який тільки в одному курортному місті за пару місяців забрав відразу 42 людські життя.
 
Нагадаємо, що на даний час епідеміологічний поріг по грипу перевищено відразу в 17 регіонах України. Як повідомив Центр грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій, поки що офіційно зареєстровані та лабораторно підтверджені чотири летальні випадки від грипу. Серед загиблих є двоє неповнолітніх дітей: це семирічна дівчинка з Кривого Рогу (Дніпропетровська область), а також трирічний хлопчик зі Львова. Завідуюча Українським центром грипу та гострих респіраторних інфекцій Міністерства охорони здоров’я Тетяна Дихановська констатувала, що, незважаючи на те, що Україна вже грипує щосили, пік захворюваності буде пройдений лише на початку лютого. Згідно з прогнозами медиків, на спад епідемія грипу та ГРВІ по Україні піде з першими днями березня.