Екс-заступник голови «Нафтогазу» Геннадій Юр’єв скоїв самогубство під час затримання

23.12.2016
Днями  працівники військової прокуратури з’явилися до будинку екс-заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Геннадія Юр’єва в селищі в Тиврівському районі на Віниччині.  

1фйяВін перебував  у розшуку за підозрою в причетності до махінацій. Перед тим, як зайшли у  будинок, правоохоронці  почули хлопок. Чоловік застрелився при спробі затримання.
 
При обшуку помешкання працівники військової прокуратури знайшли тіло загиблого та мисливську зброю. Юр’єв здійснив постріл у голову.
 
За словами Генпрокурора Юрія Луценка, в рамках розслідування кримінального прова­дження щодо привласнення державних коштів братами Олександром та Сергієм Кацубами планували обшуки й затримання чотирьох екс-посадовців Міністерства енергетики та «Наф­тогазу України».
 
«Троє з них були успішно затримані й зараз дають викривальні свідчення в офіційному порядку. Четвертого свідка, щодо якого є неперевірена інформація, ніби він намагався зафіксувати свою смерть 2014 року, знайшли у Вінницькій області. У момент проникнення до будинку сам власник, колишній заступник голови «Нафтогазу», пан Юр’єв застрелився», — коментує Луценко.
 
Генеральний прокурор каже, що  Юр’єв був цінним свідком, бо в «організаційній побудові «Нафтогазу» він займав місце між керівником «Нафтогазу» паном Бакуліним і обома Кацубами». Утім не менш цінними свідками є  троє інших  затриманих. Їхні покази підтверджують версію слідства про те, що саме брати Кацуби зорганізували оборудку та сприяли розкраданню державних коштів у колосальних розмірах — понад 120 млн. доларів.
 
Геннадій Юр’єв працював заступником голови «Нафтогазу», коли компанію очолював Євген Бакулін. Він входив у так звану групу «РосУкрЕнерго», а також був фігурантом розслідування, яке стосувалося зловживань на державних тендерах. Його підозрюють у  розкраданні 17 млрд. грн.  30 вересня 2016 року Юр’єва оголосили в розшук. До цього часу посадовець переховувався. Підозрюваними в цій справі є брати Олександр та Сергій Кацуби.