Файні снігові гармати: у Тернополі спорудять трамплін для фристайлу

23.12.2016
Тернопільська міськрада «благословила» початок будівництва в обласному центрі трампліна для лижного фристайлу (був такий у Миколаєві, але цьогоріч його спалили невідомі).

У Тернополі вже тривалий час успішно діє дитячо-юнацька комунальна спортивна школа «Екстрім», у зоні її тренувального комплексу і вирішили звести таку споруду, вiдвели для цього три гектари землі та запланували виділити з бюджету три мільйони гривень.

Із рештою коштів — зокрема, на виготовлення проектно-кошторисної документації та придбання спеціальної техніки — готова допомогти Федерація лижного спорту України.
 
Під час свого виступу на сесії Тернопільської міськради технічний директор Федерації Вадим Коровицький нагадав, що з-поміж усіх видів зимового спорту наша держава, окрім біатлону, є лідером ще тільки саме в гірських лижах та фристайлі, і що такого трампліна в Україні ще немає, а він дуже потрібен для розвитку спортивної галузі.
 
Щодо забезпечення снігового покриву, то пан Коровицький запевнив, що з цим цілком справлятимуться дві пересувні снігові гармати «Вега» з продуктивністю 35 кубометрів штучного снігу на годину.
 
Майбутнім тернопільським трампліном для фристайлу користуватимуться не лише професійні спортсмени, а й учні дитячо-юнацької спортивної школи. Матимуть доступ до екстріму на платній основі і пересічні тернополяни, а виручені кошти міськрада збирається використовувати на розвиток згаданої школи.