Бенкет під час війни: фіскали з розмахом достроково зустріли Новий рік

23.12.2016
Державна фіскальна служба 21 грудня достроково зустріла Новий рік в окремому павільйоні столичного «Експоцентру», який, за звичкою, більшість називає ВДНГ.

Обурливим є те, що в час фактично поголовного зубожіння населення України, війни на сході країни, перипетій у банківській системі фіскали дозволяють собі розкішно проводити корпоративи.

У «гулянці», яку, до слова, відкрив особисто голова ДФС Роман Насіров, узяло участь близько тисячі співробітників (усього за штатом деефесників — 2186): їжа була від «Міровой карти», розважалися завдяки шоу «Вартові мрій» та виступів поп-зірок. Про це повідомив у «Фейсбуцi» журналіст Дмитро Гнап.

Мабуть, один із центральних органів виконавчої влади України — ДФС — діяльність якого спрямовується та координується Каб­міном України — виконав свою роботу на всі 100 %, раз може дозволити собі розкошувати. 
 
Доходи цих працівників — чималенькі. Наприклад, згідно з е-декларацією пана Насірова, він має 1,16 млн. доларів, 450 тис. євро та 4,35 млн. грн. (а його дружина Катерина Глімбовська — 320 тис. доларів, 240 тис. євро та 3,1 млн. грн. готівкою).

Ще головний фіскал — власник 20 земельних ділянок у селі Количівка на Чернігівщині загальною площею 283 тисячі квадратних метрів та 5 ділянок у Козині на Київщині. Є й квартира в Києві, загальна площа якої 157 кв. метрів. Ще 4 квартири у столиці записано на його дружину. Крім того, голова ДФС власник двох будинків у Київський області: один у Козині (414 кв. метрів), другий у Віті Поштовій (199 кв. метрів).
 
Нагадаємо, що ДФС було утворено постановою Кабміну від 21 травня 2014 року шляхом реорганізації Міністерства доходів і зборів, вона об’єднала повноваження податкової служби, митниці та фінансової міліції.
 
На офіційному сайті ДФС ніяких спростувань щодо проведеного з розмахом корпоративу знайти так і не вдалося... Тож чим кращі «новітні» фіскальні працівники від своїх колег часів Януковича та «найкращих» ненажерливих традицій екс-керівника ДФС Олександра Клименка? Тоді також подібні корпоративи «з розмахом» були звичним явищем. (Не відставали від колег і прокурори на чолі з Віктором Пшонкою).
 
А можливо, це «прощання» пана Насірова, котрий вирішив гучно розпрощатися з колегами?

Адже 17 грудня на сайті ВРУ з’явився текст проекту постанови щодо необхідності звільнення Романа Насірова та його заступника Сергія Білана iз посад через «факти численних порушень скоєних високопосадовцями, зокрема зловживання службовим становищем та ведення неефективної фіскальної політики, спрямованої винятково на тиск на платників податків та приховування незаконної діяльності окремих суб’єктів господарювання».