Плече друга: у Києві змагалися важко поранені бійці АТО

27.12.2016
Плече друга: у Києві змагалися важко поранені бійці АТО

Учасники змагання «Ігри героїв». (Фото Софії РОЗУМЕНКО.)

У Києві пройшли «Ігри героїв» — всеукраїнські змагання з кросвіту важко поранених на сході воїнів АТО. Кросвіт — система функціонального тренінгу, що зародилася в США у 1995, яка згодом набула популярності в усьому світі. Цей вид спорту включає в себе багато елементів з важкої атлетики, гімнастики та легкої атлетики. 
 
Глядячів, котрі прийшли вболівати за хлопців та побачити торжество сили й духу, ледь уміщував столичний Палац спорту. Ігри проходили під егідою Мінiстерства молоді та спорту. З усієї України на змагання з’їхалося близько чотирьох десятків учасників, частина з яких — прикуті до візка, інші — втратили кінцівки, а хтось отримав раніше важкі поранення. 
 
Після кількагодинних змагань визначили переможців у чотирьох категоріях — це атлети, що проходили індивідуальний залік на протезах, та поранені, й командний залік на візках та на протезах. Не кожен здоровий чоловік зміг би пройти всі етапи змагань, які подолали ці мужні хлопці.

А довелося тягти 50-кілограмові мішки з піском, піднімати гирі та штанги, кидати 6-кілограмові «м’ячі» на певну висоту, спалювати калорії на велотренажерах та тренажерах, що імітують веслування, тощо. Цікаво, що в командних заліках члени команди могли замінювати в разі потреби один одного на будь-якому етапі змагань.
 
Результати хлопці показали вражаючі, тим паче що в залі панувала неймовірна атмосфера, яку створювали вболівальники. Медалі отримали всі учасники, а крім того, від спонсорів цих ігор — ще й численні подарунки (зокрема, теплі спортивні костюми та новорічні корзини для достойної зустрічі майбутніх свят). 
 
Додамо, що досягнуто домовленості про те, що найкращі спортсмени цих змагань поїдуть у 2017 році до Брюсселя з дружнім візитом до штаб-квартири НАТО. Крім того, у Бельгії вони зроблять дружні виклики зарубіжним командам із країн-членів НАТО на подібні до українських «Ігор героїв» «батальні» змагання.