Поблизу окупованого Донецька загинуло двоє захисників України

30.12.2016
Минулої доби окупанти порушили режим тиші 50 разів, повідомляє штаб АТО. Йдеться не лише про обстріли, а й про одне бойове зіткнення. Внаслідок цього загинуло двоє захисників України, ще двоє зазнали поранень.   
 
«Один військовослужбовець загинув у бою в районі населеного пункту Крута Балка. Інший військовослужбовець загинув і ще двоє зазнали поранення під час розмінувальних робіт неподалік населеного пункту Троїцьке», — повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.
 
Прес-служба Міноборони додає, що бій поблизу селища Крута Балка, що під Авдіївкою, тривав півгодини минулої середи близько 15.00. Диверсанти штурмували позиції ЗСУ, втім зазнали поразки і відступили.
 
До речі, на донецькому напрямку ворог обстрілював українські позиції вздовж усієї лінії фронту. Водночас на маріупольському напрямку ворог гатив по Мар’їнці та Водяному зі 120-міліметрових мінометів. 
 
Міни такого ж калібру прилетіли як «гостинці» на позиції ЗСУ в районі селища Луганське, що на Світлодарській дузі. В Міноборони зазначають, що обстріли в цьому районі тривали близько шести годин.  
 
«Найгарячіше було на дальніх підступах до Кримського. Там упродовж доби ворог тричі обстріляв наші позиції з бронетехніки та кулеметів. У самому Кримському відбулася одна збройна провокація з використанням мінометів», —повідомляє полковник Мотузяник. 
 

А ТИМ ЧАСОМ... 

Слідчі СБУ повідомили нібито звільненому з полону бойовиків Івану Без’язикову про підозру у вчиненні державної зради. СБУ також оприлюднило телефонні розмови завербованого полковника ЗСУ з російськими окупантами. На одному із записів бойовики планують здати «у конверт» для зрадника по 100 доларів США з нагоди його дня народження.
 
Як  наголосив заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков, слідчі мають беззаперечні докази (показання свідків та оперативно-технічні матеріали) того, що зрадник співпрацював iз розвідувальними структурами бойовиків, які підконтрольні російським спецслужбам, і навіть займав одну з керівних посад.
 
Зокрема на відео є запис розмови (від 2 жовтня 2015 року ) дружини Без’язикова з так званим «заступником командуючого корпусом міністерства оборони «ДНР» Едуардом Басуріним. На ньому ватажок терористів розповідає, що Без’язиков живий, але не хоче повертатися до дружини на підконтрольну Україні територію.