Сльози над Босфором: терориста з нічного клубу Стамбулу досі не знайшли

04.01.2017
Сльози над Босфором: терориста з нічного клубу Стамбулу досі не знайшли

Туреччина оплакує десятки невинних жертв…

В антитерористичній поліції Туреччини повідомили вчора, що заарештували 12 підозрюваних у кривавому нападі в Стамбулі, внаслідок якого загинули 39 людей, а 69 були поранені. Та серед них немає нападника, його досі шукають, повідомив міністр внутрішніх справ Сулеймен Сойлу.
 
Терорист відкрив вогонь у клубі «Рейна» в новорічну ніч. На той момент там перебували близько 600 осіб. За повідомленням Бі-Бі-Сі, нападник прибув до дорогого клубу на таксі, дістав iз багажника довгоствольну рушницю і рушив до входу. Біля дверей він убив охоронця і турагента. Далі відкрив вогонь по людях у клубі.  Стрілянина тривала близько семи хвилин, після чого чоловік зняв верхній одяг і утік, скориставшись панікою. 
 
Нічний клуб «Рейна», у якому стався напад, розташований у районі Ортакей, на березі Босфору. Клуб популярний серед молоді, його нерідко відвідують знаменитості. Серед жертв стрілянини були іноземці, зокрема громадяни Саудівської Аравії, Ізраїлю, Марокко, Росії, Тунісу, Лівану, Лівії, Йорданії, Франції та Бельгії.  

Ідентифікація тіл триває, але українців, за попередніми даними, серед загиблих немає, кажуть в українському МЗС. Двом українкам, які перебували в клубі, вдалося вціліти. У Стамбулі вже пройшли перші похорони: за мусульманською традицією, ховати померлих треба якомога швидше.
 
Угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за напад. У заяві групи сказано, що атаку здійснив «героїчний солдат». Є припущення, що терористи скоїли це у відповідь на турецькі військові дії проти бойовиків «ІД» у Сирії.