Королева Єлизавета II відзначила Вікторію Бекхем лицарським орденом Британської імперії

05.01.2017
Королева Єлизавета II відзначила Вікторію Бекхем лицарським орденом Британської імперії

Вікторія Бекхем.

Колишня «перчинка», а нині — популярний стиліст і багатодітна мама Вікторія Бекхем давно завоювала своє місце на модному олімпі.
 
А нещодавно стало відомо, що її заслуги в модній індустрії відзначила і сама королева Єлизавета ІІ, яка внесла ім’я Вікі до списку осіб, які цього року будуть нагоро­джені лицарським орденом Британської імперії.
 
Також таким чином відзначено і благодійну діяльність Вікі — дизайнерка уже не перший рік є послом доброї волі ООН і бореться з поширенням ВІЛ у всьому світі.
 
Для самої Вікторії це повідомлення стало таким сюрпризом, що вона одразу порушила протокол. Річ у тім, що про участь у церемонії нагородження номінантів попереджають заздалегідь, але вони зобов’язані тримати язик за зубами до самої церемонії.
 
Але яка жінка втримається, щоб не розповісти радісну звістку «по секрету» друзям? А там інформація докотилася і до репортерів видання The Daily Mail, які не проминули нагоди розповісти про це всьому світу.
 
Це вже другий такий орден у родині Бекхемів: у 2003 році таку ж нагороду за успіхи на футбольній арені отримав чоловік Вікі Девід Бекхем.
 
До речі, старовинним лицарським орденом Британської імперії раніше нагороджували лише за військові заслуги.
 
Зараз же цю нагороду щорічно вручають підданим Великобританії за значні досягнення в абсолютно різних галузях: починаючи від мистецтва, закінчуючи спортом і активною громадянською позицією. 
 
Якщо вірити тим же репортерам із The Daily Mail, крім Вікторії Бекхем, до списку нагоро­джених цього року включено ще щонайменше двох представників модної індустрії — головного редактора американського журналу Vogue Анну Вінтур та дизайнерку Аню Гіндмарч.
 
Причому Анна Вінтур отримає ще й звання дами-командора, Аня Гіндмарч стане командором, а Вікі отримає звання офіцера Британської армії.